Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Пренебрежението на околните повишава риска от астма и артрит

Неуважителното и грубо отношение на околните повишава риска от такива възпалителни състояния като астма и артрит, смятат американски учени.

Учените провели изследване, в което участвали 124 доброволци. Всички участници били помолени да направят изказване пред група хора, която показвала неуважение към говорещия. След това на всички участници в експеримента бил направен анализ на слюнката.

Оказало се, че на всички изказващи се били завишени два показателя, маркиращи наличието на възпаление в организма. След това на доброволците провели сканиране на мозъка с ядрено-магнитен резонанс, което показало, че този процес е бил предизвикан от повишена активност на две области в мозъка, свързани с отрицанието. Пренебрежителното отношение на другите повишава риска от появата на възпаление, такива като астма и артит.

Експертите смятат, че по-доброто разбиране на процесите в мозъка, свързани с възпаленията (астма, артрит, сърдечносъдови заболявания и т.н.) ще помогне в създаването на нови и ефективни методи на лечение, профилактика и нови лекарства за тези заболявания.

Още по темата

Лечение на Астма (лечебна картинка)

Бактерия побеждава астмата

Децата, родени с цезарово сечение са изложени на риск от развитие на алергия и астма

КРАВЕТО МЛЯКО И ЛАКТОЗАТА – реална причина за астмата и проблемите с дишането

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации