По време на раждане във Великобритания ще се използва и ароматерапия

В родилните домове на Великобритания заедно с традиционните методи за обезболяване сега се предлагат масаж и ароматерапия, съобщават специалистите.Във Великобритания отдавна се използва ароматерапия за обезболяване по време на домашно раждане. Сега, тези методи ще бъдат прилагани и в някои болници.

Изследователите съобщават, че масажа с ароматни масла помага на жените по-лесно да понесат болката. Ако тази практика се окаже ефективна, този вид обезболяване ще бъде използван във всички родилни домове в страната, казват учените. За прилагане на новата методика специално били обучени акушерки, които използват седем етерични масла: бергамот, жасмин, лавандула, градински чай (Salvia sclarea), мента, тамян и грейпфрут.

Специалистите смятат, че като обезболяващо, маслата могат да се вдишват, да се използват във вани за крака и компреси, а също и да се капват на ръката. Всички процедури се извършват под ръководството на сертифицирана акушерка, подчертават експертите.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

По време на раждане във Великобритания ще се използва и ароматерапия

В родилните домове на Великобритания заедно с традиционните методи за обезболяване сега се предлагат масаж и ароматерапия, съобщават специалистите.Във Великобритания отдавна се използва ароматерапия за

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност