Количка

Планински кристал

Камък планински кристал – очистител

Чакри: Действа пречистващо на всички чакри.

Предания: Това е най-често срещаният на Земята и най-широко използван от хората кристал. Неговата чистота е породила много легенди и суеверия. Вярвало се е, че ако държиш в дланта си парче планински кристал, той изпълнява желания.

Според древните вярвания, кристалът пречиства тялото, ума, стимулира премахването на токсините от организма, но за това той трябва да се носи на китката.

Има доказателства, че тамплиерите от висок ранг имплантирали в кожата си малък кристал, за да не се разделят никога с него. Парче планински кристал може да събира отрицателната енергия, която се натрупва в стаята, по този начин снема напрежението от присъстващите. Кристалният кабошон или топка маговете използват за гадаене.

Обаче, още от древни времена е било известно, че те не откриват обективните явления, по-скоро могат да отведат медиума в дебрите на собствените си видения. Кристалната топка е по-продуктивна като разсейваща мисли, релаксираща, даваща почивка.

Лечебни свойства на планинския кристал

Носенето на този камък на китката регулира кръвния поток и не позволява да се образува съсиреци (тромби). А един много дълъг низ от кристални мъниста може да доведе до странни явления, като халюцинации или опиянение. Очевидно е, че структурата на камъка е такава, че неговия излишък може да действа привличащо. Ако в нашето обкръжение има неуравновесени, небалансирани хора, то по някакъв начин кристала е в състояние да ни предаде техните налудничави подсъзнателни образи.

От друга страна, кристалните мъниста усилват млякото на кърмачките. Кристалът на шията или на показалеца на лявата си ръка на спящ човек го пази от кошмари, като талисман за през нощта при странстването в Астрала. Носен на пръстен на безименния пръст, предпазва от опасността да се простудиш и замръзнеш, носен под бельото от дясната страна на стомаха, подобрява работата на жлъчния мехур.

Камък планински кристалКристалът може да предава нашите мисли и чувства към другите, особено, ако този камък – е подарък. Възможно е, концентрирайки се върху него, да поговорите с този, който ви го е подарил, или с този, към когото сте се настроили.

Някои учени смятат планинския кристал за идеален генератор на информация. Кристалът, имащ сложна структура, може да натрупва информация и да я предава по ваше желание.

При това не трябва постоянно да гледате в кристала – това ще предизвика умора на зрителния нерв, ще събуди подсъзнателни вибрации и в крайна сметка може да влезете в мислен диалог със себе си. Просто стиснете за малко камъка в лявата си ръка и се отпуснете. Съсредоточете мисълта си към този, на когото искате да я предадете. Обаче, ако не получите положителен отговор, т.е. съгласие да се отговори или приеме вашето съобщение, се опитайте действително да разговаряте с човека, към който се обръщате чрез кристала.

Кристалът, както и огледалото, може да се зарежда с положителни емоции и след това да се използва като помощно, поддържащо и подобряващо здравето средство. Планинският кристал е много обичан от екстрасенсите. Той е генератор на енергия и помага бързо да се възстановяват след проведено лечение. За тази цел е достатъчно да подържите в ръката си за 10-15 минути шестоъгълна призма от планински кристал.

Този кристал хармонизира мислите и стимулира разширяването на съзнанието. Той е много добър за почистване и активиране на всички чакри и изчистване на цветовете на аурата като цяло. Бижутата, изработени от камък планински кристал дават на притежателя си яснота и хармония. Обаче, имайки предвид изключителната му способност бързо да натрупва и съхранява информация, украшенията трябва да се почистват редовно.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още