Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Питерсит

Питерсит – усмирител на притесненията

Чакри:V чакра (Вишудха) – гърлена и VI чакра (Аждна) – трето око

Описание

Камъкът питерсит е кръстен на своя откривател Сид Питърс в Южна Африка. В природата се среща изключително рядко. До 1997 г. основното находище на питерсит е в Намибия (мястото, където е открит), след което се появяват синкави и златисти питерсити от Китай, наречени ястребови или соколови очи, дори се смята за вид тигрово око.

Въпреки че минералът не се счита за толкова ценен като диамантите, изумрудите или рубините, търсенето му е постоянно голямо. Основната причина е, че петерситът има силни магически и лечебни свойства. Повече хора са привлечени от необикновената му красота, богата палитра от нюанси и естествен блясък.

Лечебни свойства

Питерситът е отличен при изтощение, нервни заболявания, освобождава от упорити енергийни блокажи и объркано съзнание. Стимулира хипофизната жлеза, помага за балансиране на ендокринната система, полезен е за усвояването на хранителните вещества и подпомага изчистването на меридианните пътища.

Влияе върху гърлената чакра, която контролира дихателните и слуховите органи, както и кожата. Може да бъде полезен за: кръвно налягане, растеж, секс, контрол на температурата, главоболие, затруднено дишане, бели дробове, черен дроб, черва, стъпала и крака. Помага за възстановяване на работата на сърцето, кръвоносната система.

Нормализира състоянието на централната нервна система. Помага за лечение на психични патологии и подобряване на настроението. Облекчава стреса, отпуска тялото, премахва нервността, тревожността, паниката, депресията, страха и фобиите.

Обеците с питерсит подобряват мозъчната дейност, процеса на запомняне на информацията. Подобен ефект ще се постигне, ако минералът се постави под възглавницата през нощта или се носи постоянно с фиба.

Магически свойства

Ефирният Питерсит, както казват, подпомага ходенето във вашата истина. Този камък ви напомня, че вие сте духовно същество на човешко пътешествие. Прекрасен кристален инструмент, който може да се използва за гадаене или шаманско пътуване. Отличен камък за медитация (Тай Чи), тъй като има достъп до високо състояние на измененото съзнание. Медитацията ще помогне за правилният избор в трудна ситуация.

Смята се, че питерсита разсейва илюзиите за индивидуална обособеност, премахвайки условията, наложени от други хора. Този камък свързва с вътрешното ръководство и проверява истинността на думите на другите хора. По време на целебната работа с минали животи, той може да бъде полезен в обработката на древни конфликти и потиснати чувства. Питерситът освобождава от обети и обещания, дадени в други животи и пренесени в настоящия.

Питерситите помагат на хората да се справят с емоционалните бури, като насочват енергията на страстите в мирни русла. Този ефект на камъка ще бъде особено силен, ако се приложи върху гърлената чакра. За тази му особеност е наречен „усмирител на притесненията“.

Повишава самочувствието, смелостта, издръжливостта, като прави човек уверен в себе си, помага на жените да станат по-привлекателни за силния пол, насърчава бързото израстване в кариерата, помага да се получи признание от другите, предупреждава човека за опасност. Първият сигнал – питерситът става по-тежък.

Талисмани и амулети

Хората, които искат да се предпазят от неприятности могат да използват питерсита като талисман. Така камъка предпазва от негативни енергии и хора, от непредвидени ситуации. Той умее да трансформира злата енергия в чиста, светла, насочвайки я към извършването на добри дела.

Смята се, че развива преподавателските способности и ораторския талант, подпомага проявата на най-добрите духовни качества.

Зодия: Лъв

Вижте камъните в нашия магазин: Питерсит

Вижте още

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още