Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Обществените басейни крият сериозна заплаха за здравето

При попадане на пот и урина в обществените басейни, се образуват опасни токсични съединения, които са много вредни за здравето, съобщиха изследователи. Учените провели изследване, в което установили, че използването на средства за дезинфекция на обществените басейни може да доведе до генетично увреждане на клетките и появата на такива заболявания като астма и рак на пикочния мехур.

Опасността произтича от съединенията между химичните и органични вещества. Става дума за урината, потта, козметичните и дезодориращи средства. Редовното къпане в такива басейни може да предизвика генни мутации. В резултат на това се ускорява процеса на стареене, появяват се проблеми с дихателната система, а също се повишава и риска от появата на ракови тумори.

Специалистите препоръчват при дезинфекция на басейните да се избягват съединения, съдържащи бром. Най-безопасно е водата да се обработва с комбинация от UV лъчи и хлор. Необходимо е също така да вземате душ преди къпане в басейн, за да намалите шансовете за образуване на токсини във водата. Освен това, желателно е да се предупреждават всички посетители, че уринирането във водата не само е неприятно за другите хора, но е и опасно за здравето, подчертават специалистите.

Още по темата

Хлорираната вода в басейните е канцерогенна

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации