Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Нуумит

Камък нуумит – високочестотна енергия

Чакри: Този минерал може да се използва за отваряне, активиране и синхронизиране на чакрите. Особено силно въздейства на IV чакра (Анахата) – сърдечна.

История и описание

Нуумитът е много рядък и древен камък, той се добива само в Гренландия през топлите месеци. Образува се от смес на два минерала: антофилит и жедрит. Нуумитът е с вулканичен произход и се е образувал преди около 3 млрд. години. Името нуумит произлиза от общината Нуук, където камъкът е бил открит през 1982 година.

Лечебни свойства 

Лечителите използват камък нуумит за лечение и възстановяване на тъканите, за облекчаване на болка и дискомфорт. Нуумитът се използва за стимулиране на имунната система и помага в борбата с инфекциите. Той също така може да се прилага при лечение на заболявания на гърлото, очите, за засилване на зрението, за изчистване на кръвта и бъбреците.

Може да се използва и за стимулиране на кръвообращението, за подпомагане на възстановяването при Паркинсонова болест, за лечение на заболявания на централната нервна система, за лечение на заболявания на мозъка, за стимулиране на умствената дейност и за намаляване на тревожността и стреса

Магически свойства 

Нуумитът (нууммит, нуммит) е мощен защитен камък, който е подходящ за хора с достатъчно силна и развита енергетика, тъй като камъкът е изпълнен със собствена магическа сила. Нуумитът помага да разберем, какво е това сила е за какво тя се дава на човека. Този камък учи на уважение и честност, помага за откриване чрез подсъзнанието на спомени от минали животи, освобождава от недоброжелателства в този и предишни животи.

Нуумитът отрязва всички следи от чужда ненужна защита и опити за манипулации, изчиства блокировките (включително собствени), учи на удържане на обещания, премахва последиците от магии и освобождава от всички стари връзки, които са надраснати. Нуумитът е полезен за премахване на енергийни блокировки. Той може да черпи енергия от етерното тяло, за да възстановява енергията на физическото. Може да се използва за запълване на кухини или изчистване на аурата.

Нуумитът е бил използван за запълване и изцеление на пукнатините, които остават след премахване на нежелани и внедрени мисъл-форми и различни паразити. Ето защо, този камък помага в защитата срещу “енергийни вампири”, които също могат да направят пробиви или да се възползват от вече съществуващите и да изсмучат енергията, причинявайки загуба на голямо количество жизнени сили, което да доведе до вялост и болести.

Този минерал има много силни защитни свойства и е отлично профилактично средство, което ще ви предпази от различните форми на негативна енергия. Просто трябва да държите камък нуумит в полезрението си, като например на бюрото си, това ще помага за активиране защитните аспекти на камъка.

По отношение на защитните свойства, нуумитът няма равен, ако задачата му е да предпази от енергийна намеса. Но, изисква и необходимото уважение и чисти намерения, или може да действа като бумеранг. В крайна сметка той учи на самоотговорност за собствената си защита.

Нуумитът е добър за синтеза на психична и интуитивна мъдрост с интелектуална мисъл. Той осигурява помощ в търсенето на вътрешна сила. Помага за постигане на самоконтрол. Използва се при работа с психични опитности, особено свързани с миналото или алтернативния живот. Нуумитът може да възбуди или увеличи интуицията и ясновидството, той помага да се “чете” езика на тялото.

Нуумитът е истински магически камък, помага за синхронизацията с основните сили на Земята. Той е добро средство за медитация и пътешествия на съзнанието, за отваряне на вратата към откриване на себе си. В действителност, този гренландски камък дава психологическа и енергийна свобода на тези, които знаят какво да правят с нея.

Талисмани и амулети

Нуумитът е идеален за тези, които искат да останат и земни, и защитени, проявявайки при това възможно най- висока вибрация. Затова нуумита не действа като повечето защитни камъни, той не изгражда защитна стена или мехури около аурата. Нуумитът внася в аурата високочестотна енергия, която преобразува по-ниските честоти във високи.

Това означава, че ще бъдете по-малко засегнати от отрицателни енергийни полета, мисли или намерения, идващи от други хора.

Вижте камъните в нашия Е-магазин: Нуумит

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още