Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Нивото на тестостерона при жените влияе върху чувството им на доверие към другите

Повишените нива на тестостерона при жените води до появата на повишено недоверие и подозрение към другите, съобщават холандски изследователи.

Специалистите провели изследване, в което взели участие 24 млади жени на 20- годишна възраст. Част от участничките в експеримента получавали доза от хормона тестостерон, а останалите – плацебо. След което на всички показали снимки на непознати хора. Тестваните момичета трябвало да оценят чувството си на доверие към непознатите от снимката по специално разработена скала.

След три дни участничките в експеримента получили по още една доза от препарата. Повторната оценка на доверие към непознатите показала следното: при тези момичета, които приемали хормони, степента на доверие към непознатите намаляла значително. А момичетата, които получавали плацебо показали почти същите резултати, както първия път.

По мнение на изследователите, е необходимо да се проведат още изследвания, за да се проучи работата на тестостерона при жените, а също и да се изучи чувството на доверие, причините за неговото възникване и изчезване.

Още по темата

Хормоналните таблетки принуждават жените да избират погрешния мъж

Хормонално-заместващата терапия (ХЗТ) носи сериозни рискове и странични ефекти

Книги за изчистване на организма

Тест за хормонален баланс при жени

Лечение на ума

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации