Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Ниските нива на витамин Е прогнозират физическа отпадналост

В доклад на списанието на Американската медицинска асоциация се казва, че ниските нива на витамин Е са свързани с намаляване на физическата функция. Изследванията са проведени от д-р Бенедета Бартоли в Медицинското училище в Йейл.

В изследването били използвани три теста за оценка на физическата функция, четири метра скоростно ходене, повтарящо се сядане на стол и баланс при стоене. Но как витамин Е ни прави по-силни?

Във всеки един момент от деня телата ни постоянно изгарят кислорода, произвеждайки отпадъчни продукти. Д-р Бартоли предполага, че това причинява мускулна умора и вярва, че витамин Е намалява този метаболитен стрес.

Това е едно разумно предположение. Така например, доказано е, че животните, които получават витамин Е могат да бягат по-дълго на бягащата пътека, отколкото тези, които не получават този витамин.

Освен това, ние също така знаем, че големите дози витамин E, като 1200 IU натурален витамин Е дневно, могат да лекуват хроничните болки (болки в краката, което се случва при физическа активност).

Източник: docgiff.com

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Витамин Е

Свързани публикации