Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Нашата духовна еволюция

Изцелението на нашето тяло, ум и емоции, е само по себе си част от нашата духовна еволюция.

Да живеем духовно означава, в нашето ежедневие, минута по минута, да полагаме усилия да живеем според духовните си убеждения. Тялото ни с всички свои проблеми, е важен партньор в това търсене. То ни показва, къде да започнем и какво да направим, помагайки ни да станем още по-осъзнати във всички аспекти на самите себе си.

Дори ако не възнамерявате да живеете духовно, така или иначе ще лекувате себе си на тези нива. Има много различни дефиниции за това, какво означава да живееш духовно или да вървиш по духовен път, както може би вече сте забелязали.

Някои го виждат като усилия за развиване на пълния потенциал от здраве и щастие, започвайки с тялото и проблемите, които то има в момента. Убеден съм, че, живеейки в пълна хармония с биологичните, емоционалните, мисловните и духовните закони, които ни управляват, ние ще се доближаваме до идеалното, ще олицетворяваме възкръсналия Христос.

Следователно, всички несъвършенства, обикновено проявяващи се като проблеми, ще ни показват какво да направим, за да станем по-духовни, и с това, по-щастливи и реализирани. Започвайки от биологичното ниво, може да има здравословен проблем, възможно конкретно заболяване. Това заболяване има една или повече причини, обикновено на няколко нива.

Простото облекчаване на симптомите с палиативни грижи не е духовно решение, въпреки че можем да използваме болестта за трениране на оптимизма при трудности. В нашето духовно търсене ние се опитваме да открием и преодолеем причините за болестта. Ние експериментираме с хранене, пречистване и други природни методи на лечение. Подобряваме енергийните потоци чрез омекотяване на защитните структури на мускулите. Освобождаваме потиснати отрицателни емоции и можем да използваме регресия и препрограмиране, управляеми образи и медитация.

Шансовете ни са, че болестта ще изчезне, повече или по-малко. В същото време ние ще имаме значителен напредък в духовния път. Същото се отнася и за други наши несъвършенства и проблеми. Независимо от това, че тялото е вкочанено и застаряло, че липсва смисъл в живота, че взаимоотношения са незадоволителни, че се тревожим и негодуваме. Просто дръжте част от съзнанието си в режим на наблюдател и бъдете наясно какво правите. Ако се хванете, че се притеснявате за нещо, което правите, притеснението е с негативно отношение и трябва да промените своя подход.

Правете това, което можете да направите, за да оправите проблема. След това се оставете на вярата, използвайте молитва и медитация за укрепването й. Ако се хванете, че мислите негативно за някого, веднага положете усилия, за да изпратите позитивни мисли към него. Ако смятате, че някой ви е наранил, осъзнайте, че той е просто един слаб човек и се нуждае от вашата помощ. Ядосвайте се, ако така го чувствате, но освободете гнева си по подходящ начин и когато се успокоите, направете съзнателно умствено упражнение, за да простите и изпратите любов.

Това е духовния път, можете да го правите през цялото време. Научете се да се смеете над себе си, когато направите глупава грешка или счупите нещо. Можете да се смеете, ако се е случило на някой друг, опитвайки го за себе си, това прави живота много по-лесен. Ако сте се взели много на сериозно, това показва, че ви управлява вашето его. Никой не е остров, всички в живота сме заедно. Работим през цялото време и помагаме на другите, това е най-важната част от взаимодействието. Не можем да помогнем с проповядване или опити да убеждаваме някого.

Най-ефективният начин е да си жив пример за своите духовни убеждения. Опитайте се да живеете като пример. Бъдете снизходителни, бъдете любезни, опитвайте се да направите правилното нещо в правилния момент и ако объркате нещо, не се притеснявайте, от вас не се очаква да бъдете перфектни, опитайте отново. Разширявайки своето съзнание, може да откриете, че работата или партньора ви вече не са в хармония с вашите убеждения.

Визуализирайте и се молете за подходящо решение, като държите очите си отворени. Не е необходимо да излизате от пътя си, за да търсите възможности да помагате на другите. Просто знайте и правете всичко възможно всеки път, когато попаднете на нещо. Вашето вътрешно Аз ще нареди възможностите за вас да учите и да помогнете. Не обвинявайте себе си или някой друг, ако нещо се обърка, допускането на грешки е най-добрият начин да се учим. Ние трябва да правим грешки, за да се учим от тях, това е духовния път.

Различни пътища

През вековете са създадени специфични техники, за да се улесни развитието на духовното тяло. На първо място това са молитвата и медитацията, особено в рамките на монашеския живот. В съответната свързвана форма имаме йога на преданост или бхакти йога, или йога на действието, или карма йога, с която да посветите живота си на безкористна социална работа или лечение.

Също така ритуалите, като например, извършваните от Православната или Католическата църква и от тайните общества, могат да бъдат духовна храна. Когато съзнателно имаме за цел да събудим и изградим тяло за вътрешния Христос, ние казваме, че вървим по духовен път.

Ако имате различни идеи за духовност, смисъл и цел на живота и природата на Бог, следвайте своите убеждения. За да се лекувате с методите на този сайт не е необходимо да приемате моята лична философия. Аз само я предлагам като възможност за тези, които все още я търсят.

Автор: Walter Last
Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации