Разстройството на слуха като „звънене“ или „шум“ в ушите може да се лекува с помощта на препарат на основата на пикногенол (природен антиоксидант, съдържащ се в кората на френския морски бор), съобщават италиански изследователи от Университета Киети-Пескара.

Учените провели експеримент, в който участвали повече от 100 души на възраст от 35 до 47 години с разстройства на слуха. Тестваните в продължение на месец вземали всеки ден по 150 милиграма пикногенол.

В резултат, в края на експеримента при доброволците се подобрила микроциркулацията на кръвта във вътрешното ухо и било регистрирано намаляване на безпокоящите фонови шумове. Изследователите открили, че пикногенола може да подобри притока на кръв към вътрешното ухо.

Именно този дефект води до постоянните шумове в ушите, а това до нарушаване на нормалното възприемане на звуците и нервни разстройства. Планира се по-нататъшно проучване на влиянието на пикногенола върху работа на сърдечно-съдовата система на човека, съобщават изследователите.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни