Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Мускулни болки, особено при диабетици

Мускулни болки, това е проблем, който измъчва много хора, особено диабетиците. Ще ви споделя едно средство, което се оказа ефективно при такива състояния.

А именно: синапен пластир, който само за една седмица помогна за превъзмогването на това много болезнено състояние при диабетик.

Как да си приготвите синапен пластир?

• 1 супена лъжица синап на прах
• 4 пълни супени лъжици пшенично брашно
• умерено гореща дестилирана вода
• масло от пшеничен зародиш (пожелание)

Поставете малка кърпа върху чиния. Смесете синапа и брашното добре, след това добавете водата и маслото, за да се образува фина паста, разстелете я върху носната кърпичка и сгънете ъглите заедно, за да получите плосък компрес. Сложете я върху афектираното място (в случая мускула) и покрийте с найлон, за да предпазите дрехите или спалното бельо от изцапване.

Покрийте със сгънати кърпи, за да задържате топлината. Синапът може бавно да се загрее. Ако след 5 минути имате нужна от по-голяма топлина, използвайте бутилка с гореща вода. Не забравяйте да проверявате кожата на всеки няколко минути, за да сте сигурни, че тя не е прекалено зачервена. Цялото време за лечение трябва да бъде 20 минути.

След процедурата, почистете кожата с мека кърпа или памучен тампон, потопени в зехтин, за да премахнете всички остатъци от синапа. Покрийте мястото с чиста кърпа и оставете за през нощта. Това лечение трябва да се прави вечер, за да можете да си почивате под влиянието на ефекта от пластира през нощта. Това стимулира циркулацията дълбоко в тъканите и е особено полезно за лечение на раздразнени бъбреци, когато пластира е поставен в тази област.

мускулни болкиЗа хора с чувствителна кожа, водата в рецептата може да бъде заменена със същото количество яйчен белтък. Така ще се избегне обрива. Синапът се използва с различна потенция, варираща от лек до много горещ. Затова състоянието на кожата трябва да се следи внимателно и пластира да се отстрани веднага, ако кожата стане твърде червена или раздразнена.

Никога не заспивайте, докато използвате синапен пластир, освен ако има някой, който да ви наблюдава. Не оставяйте пластира върху мястото за повече от 30 минути, тъй като всичко може да завърши с дълбоки изгаряния.

Тези пластири могат да се използват за всякакви състояния, в които е нужно подобряване на кръвообращението, което всъщност е лечението. Може би вие ще намерите и други добри приложения на това средство, не само при мускулни болки?!

За вътрешен прием: по 1/2 ч.л. куркума и джинджифил в чашка с вода, сутрин на гладно.

Тази смес почиства стомашно-чревния тракт, подобрява кръвообращението и намалява възпаленията. Ако сте диабетик, можете да добавите и 1/2 ч.л. канела, която намалява кръвната захар и подобрява неколкократно усвояването на инсулина от клетките.

За приема на смляно ленено семе по 1-2 супени лъжици дневно с малко вода или мляко, мисля, че всеки читател на нашия сайт е наясно, затова не го забравяйте!

Едно неотдавнашно изследване показва, че при нагряване, джинджифилът повишава своя аналгетичен ефект, така че е полезно той да се добавя в процеса на готвене.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Синап (Mustard)

Хрян (Horseradish)

Синапени пластири

Как да си приготвите сами лечебни средства

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Свързани публикации