Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Мозък и Ум

Връзката мозък и ум, е до известна степен подобна на връзката между хардуера и софтуера на компютъра.

Всъщност това е една цяла система от оператор, компютър с хардуер и софтуер, регионална мрежа и интернет връзка. Тялото и мозъка несъмнено са хардуер, а съзнанието софтуер. Личността тогава е работно място или лаптоп компютър, свързан с главния компютър, представляващ Душата и по-отдалечения Абсолютен Дух.

Първоначално операторът на главния компютър инсталира основната операционна система заедно с различни индивидуални ключови програми в подходящ хардуер – мозък, биологично произведен от човешка двойка. Ето защо, нашите мозъци или хардуер, не произвеждат нашето съзнание или софтуер. Въпреки това, нашата операционна система позволява на нашето съзнание да използва мозъка, за да променя нашето програмиране и да инсталира допълнителни програми. Това ни прави гъвкави и адаптивни към широк спектър от вътрешни и външни условия.

Нашето Нисше Аз управлява нашата Windows операционна система, а също и нашите програмни и памет файлове. Заради тази функция на водене на архиви, Нисшето Аз се нарича “регистратор”. Това е всъщност неговата реална функция, а не да осуетява нашите съзнателни умствени усилия с остарели вярвания. Когато мислим за конкретни спомени, тогава ние показваме съответните запаметени файлове на монитора. Ние сме наясно, че това, което се показва на монитора, не е това, което се случва във вътрешността на компютъра, това е областта на нашето подсъзнателно ниво.

В допълнение, нашият монитор показва, какво възприемаме чрез нашите сетива във всеки един момент. Последните събития, които са все още в оперативната памет на нашия мозък – компютър лесно се припомнят. А след изключването на компютъра за нощния сън, те ще се запишат по-далече, на твърдия диск. Лаптопът ни също така е пряко свързан с Интернет, с всички вярвания и информация, която е на разположение на човечеството. По този начин личният ни лаптоп може да обогатява или променя програмната си база данни чрез реален опит.

По този начин може да разшири познанията си. Но разширяването на съзнанието е нещо съвсем различно. Това е възможността да се извеждат и показват на екрана на монитора неща, които преди това не би било възможно да се показват. Подобно на скрити файлове в Нисшето Аз или Телесното Аз в частност, на достъп до допълнителни файлове от Главния компютър.

Развитието на съзнанието ни се движи в посока към възможност за достъп до все повече и повече файлове и допълнителни програми от Главния компютър. Накрая лаптопът и Главният компютър ще станат като един, когато личността и душата се слеят. Какво означава това? Висшето умствено тяло на личността сега е пряко свързано с волята на душата! На компютърен език това означава, че главния компютър и лаптопа сега са свързани директно с кабел, вместо с телефонна линия. Лаптопът работи под близко наблюдение или съгласно указанията на главния компютър.

Аз определям съзнанието като умствено превозно средство на личността. Нашият ум е свързан с мозъка. С нашия ум сме наясно само за умствената дейност, която е преработена от мозъка. Тази дейност може да бъде самопроизведена чрез мислене или тя може да дойде от нашите сетивни органи, или от спомени в паметта. Обаче, нашата физическа структура е заобиколена от различни енергийни тела, проникващи едно в друго, които се виждат от ясновидците като аура. Едно от тези тела е менталното ни тяло, съставено от повече или по-малко структурирана ментална енергия.

Нашето ментално тяло съдържа оригинална ментална операционна система и програмиране, осигурени от душата. А също и друга информация, която ние съзнателно не знаем, но която може да бъде достигната по време на медитация, хипноза или регресия, като спомени от минал живот.

С нашата съзнателна умствена дейност, ние продължаваме да развиваме своето ментално тяло, особено разширявайки съзнанието си чрез абстрактно, интуитивно и творческо мислене, относно духовната страна на нещата. Колкото по-висока е умствената дейност на нашия ум, толкова по-близко можем да бъдем до Душата или Висшето Аз. Такъв близък контакт е също така засилен по време на практиките за “излизане от тялото”.
Автор: Walter Last

Продължава > > >

Свързани публикации