Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Морион

Морион – магически и загадъчен камък

Чакри: VII Чакра (Сахасрара)- коронна

История и описание

Морионът е вид тъмно- кафяв и черен кварц. Той е почти непрозрачен, проблясват само неговите тънки пластинки. Произходът на името на камъка не е напълно ясен. Според една версия, става въпрос за гръцката “morrosus” – “мрачен” или “morusso” – “чернея”, според друга версия от латинската “mormorion” – “тъмен кристал”.

Находища на морион съществуват в Алпите, тези камъни са открити в Чехия, Франция, САЩ, Украйна и Казахстан. Морион е намерен и в Бразилия, Мадагаскар и Урал. В бижутерията се използва морион с опушен (тъмен), винено-жълт или жълт цвят. Морионът е камък на траура. Широко известни са траурните пръстени от този минерал, на които обикновено се гравират изображения на урни, плачещи върби, символизиращи скръбта за починалия човек. Друго известно име на мориона, е черен планински кристал.

Лечебни свойства на мориона

Тъй като морионът се свързва със задгробния свят, смята се, че този камък помага в борбата с наркоманиите, възвръща хората към нормалния живот. Освен това, морионът е известен като “лечител на кръвта”, помага при инфаркти и инсулти, бори се с холестероловите плаки. Морионът има благоприятен ефект върху костно-мускулната система и укрепва гръбначния стълб.

литотерапия камък морионПластинки или изделия от този минерал, наложени върху възпалените места, могат да помогнат при лечение на заболявания на ставите, както и при заболявания на опорно-двигателния апарат.

Морионът е наречен камък на съновиденията, тъй като се смята, че той помага при безсъние. Може би гледайки в него наистина ще поискате да се отпуснете и да заспите.

Магически свойства на мориона

Поради траурния си цвят, морионът добил славата на камък, свързан с неземните сили. Много често го поставяли в различни предмети, в памет на починали хора. Морионът е камък на илюзионисти, магьосници и некромани (призоваване на души на мъртви хора). Обаче, без определена подготовка, използването на този камък за тази цел е много опасно. Той заблуждава непосветените: изкривява визията за бъдещето и разбирането за физическия свят, изпраща илюзии и събужда безплодни мечти и фантазии.

В порядъчните хора морионът развива въображение и мечтателност. А хората, склонни към проява на злоба, неизбежно ще провокират “зли наклонности” на камъка – фалшифициране и изкривяване на реалността. Но, специалистите твърдят, че бижутерите използват камъни с опушен цвят (има и винено-жълти минерали). Тези камъни не са годни за спиритически сеанси или магически ритуали, но, затова пък са истински приятели на човека.

Бижутата с камък морион, привличат към своя собственик симпатиите на другите, даряват го с чар, красноречие, правят го приятен и общителен човек. Обиците с този камък ще донесат на собственика творческо начало, прозорливост, ще стимулират мозъка.

Пръстени с камък морион е по-добре да се носят от мъже – той ги прави сексуално привлекателни за противоположния пол, придава им мъжественост, спокойствие, усмирява изблиците на гняв. Като талисман морионът помага на собственика във всичките му начинания, пази го от зли магии и способства за материалния просперитет. Натрупаната негативна енергия в камъка може да бъде отстранена чрез редовно измиване със студена течаща вода.

Влияние върху чакрите

Теменната (коронна) чакра храни жлезите в мозъка; развива духовност, религиозност и връзка с висшите сили.

Вижте камъка в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още