Молдавит (вълтавин)

Камък молдавит – търпение и милосърдие

Чакри: Смята се, че има положителен ефект върху всички чакри, особено върху VII Чакра (Сахасрара)- коронна и II чакра (Свадхистана)- сакрална, пъпна.

История и описание

Наименованието си “молдавит” минералът е получил от името на страната Молдавия, на чиято територия преди милиони години паднал голям метеорит. Молдавитът е уникален минерал, който се е образувал в резултат на падането на метеорита. Разтопените парчета скали се наричат молдавит.

Оцветяването на стъкловидните образувания може да бъде зелено, кафяво. Блясъкът е стъклен. Добива се в области, в които има паднали метеорити, основно в Южна Чехия. Други названия на молдавита: воден хризолит, вълтавин (на иметона река Вълтава).

Лечебни свойства на молдавита

Литотерапевтите предполагат, че молдавита успокоява нервната система. Смята се, че този минерал отнема негативните ефекти от стреса, нормализира съня, избавя от безсъние и кошмари. Някои народни лечители препоръчват носенето на гердани или висулки от камък молдавит за избавяне от страхове.

Понякога, благодарение на наситения зелен цвят, молдавита се използва за стабилизиране на кръвното налягане, облекчаване на главоболие, профилактика срещу очни заболявания. Молдавитът усилва обмяната на веществата, като по този начин значително подобрява състоянието на човека.

Магически свойства на молдавита

moldavitИмайки неземен произход, молдавитът пази в себе си тайните на Космоса. В него са заключени мощни магически сили, заложени от силите на Вселената. Специалистите препоръчват носенето на камъка постоянно.

Смята се, че той подмладява организма, затяга дупките в аурата, които се образуват в резултат на тревожност и стрес, дава на собственика си философски поглед върху нещата, прави го търпелив, милостив и удовлетворен от всичко, което му се случва.

Молдавитът отключва интелектуалните способности. Смята се, че той носи не само вселенска сила, но също така дава достъп до различни нива на космическа информация. Молдавитът помага за развиване на екстрасензорни способности и установяване на връзка с висшите сили. Ясновидците и маговете използват минерала, тъй като той ги предпазва от евентуално въздействие на злите сили.

Астролозите твърдят, че носенето на камък молдавит е от полза за всички зодиакални знаци без ограничения.

Талисмани и амулети

Като талисман и амулет, молдавитът предпазва своя собственик от всякакъв вид отрицателно въздействие отвън (и от природен характер, и от страна на хората), защитава го от природни бедствия, помага му да разбере божествената същност на битието.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още