Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Магнезит

Камък магнезит – душевно равновесие

Чакри: въздейства върху IV чакра (Анахата) – сърдечна и V чакра (Вишудха) – гърлена

История и описание:

Наименованието на минерала “магнезит” идва от областта Магнезия в Гърция. Магнезитът е магнезиев карбонат. Оцветяването на минерала може да бъде в бяло, сиво, жълто, кафяво. Блясъкът е матиран, стъклен. Основните находища са в Русия, Австрия, Гърция, Мексико, Китай, Индия, САЩ и др.

Разпространена търговска форма на магнезита е – тюркита – прието наименование за имитация на тюркоаз на пазара с камъни и бижута. Обикновено това са боядисан в синьо минерал магнезит (магнезиев карбонат) или хаулит (калциев боросиликат). Затова тюркита се нарича още “син магнезит” или “син хаулит”.

Лечебни свойства на магнезита

В някои страни се смята, че жълтия камък магнезит може да успокоява нервната система. За тази цел се препоръчва няколко минути на ден да се гледа в този минерал. Белият магнезит понякога се използва по същия начин, но за облекчаване умората на очите.

Магически свойства на магнезита

Магнезитът е камък- сватовник. Той е полезен за всички хора, които желаят да създадат семейство. На необвързаните, той помага при избора на партньор в живота, а на разведените- да намерят нова щастлива любов. Минералът влияе благотворно и на децата като ги прави послушни, весели, укрепва отношенията между роднините. Смята се, че ако зет подари на тъщата си украшение с магнезит, то той ще спечели нейната майчина любов.

Магнезитът свързва хората с природата (маговете твърдят, че с негова помощ може да се научи езика на птиците и животните). Собственикът на камъка може да укроти всяко животно или птица, да го възпита и направи своя най-предан приятел.

Магнезитът носи душевно равновесие и помага да чуете желанията на сърцето си. Когато го използвате по-добре да разберете себе си, той ще ви помогне да видите истината и какви сте вие в действителност. Този “серум на истината” може да се разглежда като пробуждане и духовно израстване. Магнезитът увеличава психичните способности и може да създаде чувство на блаженство. Той ще ви помогне да се отпуснете, да махнете стреса, да намалите раздразнителността и да преодолеете страховете си.

Талисмани и амулети

Като талисман магнезитът защитава собственика си от опасностите на пътуването- насилие, природни бедствия. Затова този камък се препоръчва на пътешественици, моряци, шофьори.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още