Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Магнетит

Камък магнетит – лечител и защитник 

Чакри: въздейства върху всички чакри

История и описание

Названието “магнетит” минералът е получил от името на гръцкия пастир Магнус, който го открил. Магнетитът е железен оксид. Оцветяването на минерала е сиво, тъмно сиво.

Той притежава силни магнитни свойства- може да привлича железни и стоманени предмети. Срещат се кристали с примеси в различни нюанси. Блясъкът е метален. Основните находища на магнетит са в Русия (Урал, Сибир), Украйна, Норвегия, Съединените щати. Други имена на магнетита и негови разновидности са: магнитна желязна руда, шмиргел, фероферит, хераклион.

Лечебни свойства на магнетита

В народната медицина още от древността вярвали, че магнетитът може да приема различни заболявания на човека, облекчавайки страданията му. Литотерапевтите предполагат, че този минерал помага при заболявания на стомаха и далака, помага за по-доброто зарастване на костите при фрактури, то е добро средство за облекчаване на зъбобол. В някои страни този минерал се препоръчва срещу безсъние и нощни кошмари. Гривната от магнетит, носена на лявата ръка, може да лекува психични заболявания.

Камък магнетит – въздейства на всички чакри. Той може да излекува всяка от тях, защото изравнява и хармонизира фините физически тела. В съвременната медицина, магнетитът се използва в лечението на вегетативната нервна система и за подобряване на нервната регулация на организма. Той оказва противовъзпалително действие, ускорява регенерацията на тъканите при трофически язви, рани, фрактури, при последиците от изгаряния, намалява чувствителността на рецепторния апарат (има обезболяващо действие).

На магнетита се отделя специална роля при лечение на кръвоносната система и сърдечносъдовите заболявания (исхемична болест на сърцето, хипертония и др.). Има данни, че магнетитът помага при болки в ставите, главоболие, склероза, хронична венозна недостатъчност, алергични и сърбежни дерматози, възпалителни заболявания на женските полови органи. Магнетитът се използва в специални магнитни гривни, различни биокоректори и топчета за стимулиране и оздравяване на тялото.

В древността магнетитът е бил използван в прахообразна форма като кръвосъсирващо средство при малокръвие, силна загуба на кръв и при обща слабост, т.е. когато тялото се нуждае от доставка на желязо в кръвта. Плиний Старши в своите описания указва, че магнетита помага при лечение на очите, изгаряния и рани.

Магически свойства на магнетита

Ако камъкът се постави в областта на “третото око”, възниква мост, който свързва активното съзнание със свръхсъзнанието. Този минерал разкрива (или усилва) екстраординарните способности на своя собственик и му позволява да вижда в миналото и бъдещето. Магнетитът е камък, стимулиращ иновациите и изобретенията. Той помага при съставянето на нови планове и организирането на ново начинание. Той помага да се разбере и приеме всичко ново и различно. Може да се използва за медитация.

От древни времена, на магнетита се приписват много магически свойства. Той се смята за силен защитен камък, който предпазва от врагове. Специалистите твърдят, че този минерал осигурява защита на човека от починалите предци. Собственикът на камък магнетит може сам да си избере защитник от другия свят, ако помоли магнетита да стане проводник между предците и живия човек. Благодарение на своето магнитно свойство, този минерал е добил славата на магически камък за маговете и алхимиците.

Талисмани и амулети

Магнетитът е талисман за изобретатели, инженери, геолози и пътешественици. Той им помага с достойнство да издържат на трудностите в своята професия, да правят открития, пази ги при пътуване.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още