Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Любовна медитация

Подгответе се за медитация като седнете или легнете спокойни, но с изправен гръбначен стълб. Поемете няколко бавни и дълбоки вдишвания, като мислено следите всяко вдишване и издишване. Почувствайте как тялото ви постепенно се потапя в уютна топлина – можете да си представите, че сте в топла вана.

След това се концентрирайте върху идеята, че с всяко вдишване жизнената енергия или прана започва да изпълва тялото ви. Насочете тази енергия в корема си и почувствайте, че се затопляте.

След това, насочете това приятно чувство на енергийния поток към тези части на тялото, които са особено нуждаещи се от лечение. На последно място, се концентрирайте върху средата на гърдите си, където създайте усещане за силна любов и състрадание. Може да “извикате” това чувство със спомен за действителна ситуация или човек, които са предизвикали такива чувства у вас по-рано.

След известно време сте се освободили от действителния спомен и чувствате любов и състрадание по абстрактен начин. А сега си представете, че излъчвате тези чувства, все едно сте слънце, което разпространява любов и състрадание, вместо светлина и топлина. Излъчвате тези чувства към всички части на тялото, които се нуждаят от изцеление. А също и извън тялото ви, из цялата стая, към къщата и в крайна сметка към целия свят.

Осъзнайте, че не сте създателя на този мощен енергиен поток, а само един канал, който произтича от висшите измерения и се изменя чрез вас в човешки качества на любов и състрадание. Вместо любов и състрадание, в други случаи можете да излъчвате радост и щастие.

Поддържайте впечатлението, че сте потопени в океан от полезна, целебна сила. Почувствайте едно зарево от любов и състрадание през останалата част на деня. Ако почувствате дискомфорт през деня, опитайте се да си припомните мислено океана от топло доволство, което сте изпитали по време на медитация. Запазете това чувство колкото ви е възможно.
Автор: Walter Last

Продължава >>>

Свързани публикации