Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Лунен камък

Лунен камък – камък на любовта и хармонията с околната среда

Чакри: сърдечна чакра (Анахата)

История

Лунният камък, споменат в едноименния роман на Уилки Колинс е диамант с жълтеникав оттенък. Обикновено лунните камъни са полупрозрачни синкаво- сребристи минерали. Своето име те са получили заради сините или сребристо-бели нюанси, които са породени от структурата им.

В Индия лунният камък се смята за най-почитания камък на поклонниците на Луната. Лунните камъни, могат да бъдат млечно-бели, лилави или като озарени от вътрешен златист блясък. Има голямо разнообразие на този вид камък, като адулар, албит, олигоклаз, ортоклаз и санидин. Има лунни камъни със звездовидни рисунъци или с ефект на “котешко око”, но такива екземпляри се срещат много рядко.

Като цяло, този минерал не се среща често. Неговите находища на планетата могат да се преброят на пръсти. Най-ценните и качествени камъни отдавна се добиват в Шри Ланка. В търговията много често за лунен камък се предлага опал, селенит и имитация от матирано стъкло, което, разбира се, не е вярно.

Лечебни свойства на лунния камък

В тибетската медицина, лунните камъни традиционно се използват за лечение на епилепсия, психични заболявания и нервни пристъпи, както и при изтощена нервна система. Съвременните литотерапевти потвърждават това.

Лунният камък се използва в лечението на заболявания на бъбреците, черния дроб и жлъчните пътища, пикочния мехур и пикочните канали, при парализа, подуване и оток, инфекциозни заболявания, безсъние, артрит, треска, сепсис, астма, заболявания на кръвта, хронично възпаление на сливиците, болести на гръбначния стълб, при фрактури и възпаление на костната тъкан.

Магически свойства на лунния камък

камък лунен камъкТрадиционно са вярвали, че този камък е силно свързан с луната, като неговата сила се увеличава по време на пълнолуние. Лунният камък приема и привлича любовта, той се носи, за да привнесе чувства в живота. Индусите вярват, че той поглъща лунната охлаждаща енергия, успокоява ума, пробуждайки в хората мечтателност и нежност.

Лунният камък е в състояние да отстрани гнева и да отнеме стреса. В много култури лунният камък бил ценен повече от златото и се смятал за свещен. За лунните поклонници в Индия това е най-почитания камък. Смята се, че лунния камък, трябва да се използва в съответствие с лунните фази, като при новолуние, той концентрира в себе си цялата магическа сила.

Той символизира магическата сила на лунните полета и се смята за най-подходящ за хората, родени по време на пълнолуние. Лунният камък успокоява ума, провокира в хората мекота и нежност, допринася за развитието на интуицията и въображението, помага на хората, живеещи под негативното влияние на пълнолунието. Ако гледате лунен камък в лунна нощ, той ще ви донесе душевно спокойствие и мир.

В Индия вярват, че лунния камък носи късмет. Той приема и привлича любовта, той се носи като талисман, за да донесе любов в живота ви. Лунният камък е в състояние да пробуди нежна страст, затова високо се цени като подарък за любим човек.

Древните халдейци, за да получат по-точни и ярки видения, преди гадаене поставяли лунен камък под езика си. От древни времена лунният камък се смята за талисман на оратори и уверени в себе си хора.

Ефект върху чакрите на лунния камък

Сърдечната чакра оказва влияние върху сърдечносъдовата система, гръдния кош, гръбнака и ръцете; тази чакра поражда любов към хората, насърчава откритостта, чувствителността, укрепва волята за преобразяване на света.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още