Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Лекарство за отказване от тютюнопушене може да повиши риска от самоубийство

Експерти съобщават за 206 случая, косвено свързани със самоубийство и 15 случая на самоубийства, свързани с лекарство, което лекарите предписват за отказване от тютюнопушене, съобщава Австралийската Агенция по лекарствата.

В Агенцията получили 1025 съобщения за предполагаеми странични реакции към лекарство за отказване от тютюнопушене, като 67% от тях били свързани с психологически състояния (депресия, тревожност, промени в настроението и агресия). Освен това е известно, че от 15-те случая на самоубийства, 13 човека са вземали злополучното лекарство, наречено Чампикс (Champix).

Никакви други лекарства самоубилите се не са приемали. В момента специалистите не разполагат с точни данни, че това лекарство е довело до склонност към самоубийство и самоубийство. Тази реакция би могла да е свързана с факта, че преди това човекът е имал силна никотинова зависимост, а сега се е отказал от вредния навик.

Във всеки случай на опаковката на лекарството се е появило ново предупреждение за възможни странични ефекти, заключават експертите.

Още по темата

Никотиновите лепенки не помагат за отказване на цигарите!

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации