Лекарство за отказване от тютюнопушене може да повиши риска от самоубийство

Експерти съобщават за 206 случая, косвено свързани със самоубийство и 15 случая на самоубийства, свързани с лекарство, което лекарите предписват на хора, които искат да се откажат от тютюнопушенето, съобщава Австралийската Агенция по лекарствата.

В Агенцията получили 1025 съобщения за предполагаеми странични реакции към лекарството, като 67% от тях били свързани с психологически състояния (депресия, тревожност, промени в настроението и агресия). Освен това е известно, че от 15-те случая на самоубийства, 13 човека са вземали злополучното лекарство, наречено Чампикс (Champix).

Никакви други лекарства самоубилите се не са приемали. В момента специалистите не разполагат с точни данни, че това лекарство е довело до склонност към самоубийство и самоубийство. Тази реакция би могла да е свързана с факта, че преди това човекът е имал силна никотинова зависимост, а сега се е отказал от вредния навик.

Във всеки случай на опаковката на лекарството се е появило ново предупреждение за възможни странични ефекти, заключават експертите. 

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност