Лазурит

lazuriteЧакри: V чакра (Вишудха)-гърлена и VI чакра (Аждна)- трето око

Лазурит – лечебен камък

Описание и история

Камъкът лазурит е натриев и калциев алуминосиликат, светло синия, виолетово-синия или зеленикаво-синкавия цвят се дължи на серните йони. Кристалите на лазурита се срещат много рядко; техния размер не надвишава размера на грахово зърно.

В средновековна Европа, лазурита бил много популярен. До голяма степен за тази популярност помогнал Бенвенуто Челини, който отделил на този цветен камък много внимание в съчиненията си за ювелирното изкуство. Името на камъка, който се появява през Средновековието, произлиза от арабската дума “азул”- “небе”, “синева” и персийската “лазурите”- “син”.

Най-богатите находища на лазурит са в Афганистан, където има няколко негови разновидности. Световноизвестни находища на лазурит съществуват в Китай, Тибет, Памир, Индия, Бирма, Африка, Канада и САЩ. Богати находища на този минерал има в Таджикистан.

Лечебни свойства на лазурита

Още в древна Индия лазурита се използвал не само за изготвяне на свещени атрибути, но и за медицински цели. В Аюрведа се казва, че лазурита укрепва физическото тяло, ума и съзнанието. Водата, в която за известно време е бил пуснат лазурит помага за лечение на очни заболявания.

Съвременните литотерапевти смятат, че лазурита помага при мигрена, нервни заболявания, астма и радикулит. Лазуритът се използва за стимулиране на цялото тяло. Той подобрява съня, намалява кръвното налягане и високата температура.

Използва се при лечение на различни възпаления, очни и нервни заболявания. Смята се, че лазурита подобрява протичането на бременността и предпазва от аборт. Планинарите от Памир използват лазурита за изцеление на рани, усилване на зрението (ако се носи постоянно) и височинна болест.

Магически свойства на лазурита

В древността лазурита се считал за камък на искреността и истинското приятелство. В древен Китай, лазурита бил символ на властта. В Европа, лазурит символизирал късмет, успех и просперитет. Според Библията, законите на Мойсей били изписани върху плочи от лазурит.

Този камък помага в борбата с тревожните мисли. С негова помощ можете да се избавите от нежеланите спомени за минали разочарования. Лазуритът помага да се изпълнят планове и проекти, укрепва приятелствата.

Тъй като е смятан за камък на искреността и приятелството, на дипломатическите подаръци, които включвали лазурит вярвали повече, отколкото на думите – това се смятало за белег на истинско приятелство. Отдавна е отбелязано, че дълбокия син цвят на лазурита успокоява, помага да се освободите от депресията, осигурява спокойствие, развива интуицията.

Йогите използват лазурита за почистване на аурата от негативни влияния, смущаващи мисли, стари спомени, огорчения и неща, които трябва да се изтрият от паметта. За тази цел, според йогийската техника, трябва да поставите лазурит на “третото око” и да се съсредоточи в медитация за няколко минути.

Ефект върху чакрите

Въздейства върху целия организъм като цяло.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност