Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Лава (вулканичен камък)

Камък от лава – любов от сърцето на Земята

Чакри: I чакра (Муладхара) – корен/основа

Описание и история

Камъкът от лава се образува в резултат на вулканични изригвания. Огнената магма, нагрята до 2500 ° C, се издига от дълбините на земната кора, превръща се в лава и се втвърдява на повърхността под въздействието на водата или въздуха. Така се образува вулканичен камък.

Основният цвят на камъка от лава е черния, но има разновидности и в други нюанси, като розово, синьо, сиво и бяло. Най-разпространеният вид вулканичен камък е базалтът. Тежък, издръжлив, фино порест, смес от втвърдена лава и пепел. Минералът се добива навсякъде, където някога е имало вулканична дейност и изливане на лава.

Находища на камък от лава са островите от Огнения пояс на Земята, в планинските райони на Северна и Южна Америка, на територията на Гренландия и Исландия. В Русия (Камчатка и Алтай). Геолозите смятат, че цялото дъно на Тихия океан се състои от вулканичен камък (базалт), а някои острови (например Хавай) са изцяло съставени от втвърдена лава.

В допълнение към базалта, групата на вулканичните камъни включва още:
Риолит – лек силициев минерал;
Обсидиан – образува се при почти мигновено втвърдяване на лавата с високо съдържание на силициев диоксид, камък с наситено черен цвят, в структурата си почти няма пори;
Перлитът е най-лекият вид вулканичен камък, бял минерал, образуван от лава с високо съдържание на вода;
Пемза – втвърдена лава пяна в различни нюанси на сивото;
Вулканичната шлака е тъмно пореста, някои геолози я смятат за вид пемза;
Диоритът е подвид, оцветен в черно и бяло под формата на петна.

Лечебни свойства

Вулканичният камък е символ на силата на земния елемент, неукротима сила и енергия, способни да разрушават и създават. Минералът символизира единството на всички елементи в един конгломерат, способността за положителни трансформации и желанието да променим бъдещето към по-добро.

Идеалният енергиен баланс е присъщ на камъка от лава, поради което мъдреците от древна Индия го смятали за отговорен за състоянието на първата (коренна) чакра. Минералът е в състояние да има лечебен ефект не само при заболявания на физическото тяло на човека, но и в ситуации, когато душата му се нуждае от помощ. Има благоприятен ефект върху психиката. Носи хармония с вътрешното “аз”, по-лесно понасяне на стреса.

Камъкът от лава може да бъде полезен за облекчаване на депресия, премахване на агресия, стабилизиране на емоционалното състояние и за ускоряване на заздравяването на рани. При проблеми с кръвоносните съдове (тромбоза, разширени вени), както и за облекчаване на отока (препоръчително е да се използват масажни топки от лава). Помага за нормализиране на работата на кръвоносната система като цяло и подобряване на качеството на кръвта, за стабилизиране на нервната система и укрепване на имунитета.

Камъкът от лава е клинично тестван. Получените резултати изненадали учените, тъй като не очаквали толкова високи и силни терапевтични показатели. Този минерал има положителен ефект върху човешкото тяло като цяло, както и:
• облекчава главоболие, болки в ставите и мускулите;
• стимулира отделянето на токсини и тежки метали от тялото;
• нормализира работата на всички вътрешни органи и системи;
• помага за възстановяване на имунната система на организма и неговите защитни свойства.

Масажните топки с камък от лава ще помогнат на тези, които искат да се отърват от целулита или да отслабнат.

Магически свойства

Магическите свойства на лавата са уникални. В продължение на векове е свързвана със сърцето на планетата Земя. Минералът съчетава енергиите на четирите елемента: огън, вода, земя и въздух. Носител е на силна земна и космическа енергия.

Близката връзка със Земята дава на камъка способността да помага на тези, които се нуждаят от мир и обновяване на живота. Той лекува не само физическата обвивка, но и състоянието на духа. Силите на природата осигуряват енергиен баланс.

Сред основните магически свойства са развитието на скрити таланти и интуиция. Притежателят на камъка започва да получава знаци от съдбата и насън и наяве, а също така придобива способността да ги забелязва и тълкува правилно. Камъкът защитава от негативност (физическа, умствена, магическа) – включително и от несъзнателно вредно въздействие от другите. Енергийно “презарежда” собственика, разкрива психоемоционалния му потенциал чрез мъдростта, която дарява. Хармонизира душевното състояние и помага за бързото възприемане на нови знания.

Талисмани и амулети

Вкаменената лава е мощен защитен амулет, който ще направи интригите на враговете безполезни. Черното се свързва с нощта, но тъмнината не винаги е враждебна, защото може да ви скрие от недоброжелатели. Носете минерала със себе си, когато се страхувате за вашата физическа безопасност.

Амулетът от лава може да окаже мощно въздействие върху живота на собственика, трансформирайки го към по-добро. Той ще хармонизира всички сфери на живота му и винаги ще го отличава на фона на другите.

Лавата е отличен домашен амулет, който не допуска нежелани гости и предпазва от всякакъв негатив, насочен към семейството. В къща, където има фигурка от лава, царят мир, хармония и просперитет. Може да се държи и на входната врата, за да предпазва дома от крадци и недоброжелатели.

Талисманите и амулетите, изработени от вулканичен камък, имат невероятна способност да дават сила за преодоляване на препятствията по пътя на живота и за разкриване на творческия потенциал. Ето защо са подходящи за бизнесмени, мениджъри и представители на творчески професии (писатели, художници, скулптори, журналисти, актьори, режисьори). Камъкът помага за бързото възприемане на нови знания, така че често се използва като талисман от ученици, студенти и учени.

Амулетът, изработен от втвърдена лава, създава условия за реализиране на най-съкровените мечти на човека. Трябва обаче да се има предвид, че магията от самото сърце на Земята помага само за добри дела. Хората с нечисти мисли не трябва да се опитват да използват камъка.

Носенето на амулет с вулканичен минерал се препоръчва за жените, които мечтаят за майчинство. Камъкът помага за зачеването и лесното раждане, има благоприятен ефект върху нероденото дете.

За мъжете минералът е полезен в намирането на баланс между личния живот и работата или други обществено важни отговорности. Благодарение на способността си да стабилизира емоциите, камъкът значително намалява риска от инфаркти и инсулти, свързани с психо-емоционално пренапрежение.

Зодии

Минералът е под покровителството на огъня, водата, въздуха и земните елементи едновременно. Неговата планета- покровител, е самата Земя. Благодарение на единството на четирите елемента е подходящ за всички зодиакални знаци. Най-хармонично ще бъде взаимодействието му с представители на огнените знаци: Овен, Лъв и Стрелец.

Комбиниране с други камъни

Благодарение на комбинираната енергия, лавата е добре съвместима с всички скъпоценни камъни и не влиза в енергиен конфликт с тях. Най-хармоничната комбинация е с непрозрачни и полупрозрачни минерали, например, ахат, тюркоаз и корал.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още