Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Лабрадор

Камък лабрадор – символ на чистота и целомъдрие

Чакри: III Чакра (Манипура)- слънчев сплит

История и описание

През XVIII век на полуостров Лабрадор в Северна Америка била открита необичайна форма на непрозрачен, тъмно-син фелдшпат.

Неговата полирана повърхност преливала в небесносини, сини, зелени или златни “проблясъци”. Този оптичен ефект бил свързан с еднотипно ориентираните кристали; върху един квадратен сантиметър от тях могат да бъдат разположени няколко хиляди. Минералът нарекли лабрадор.

Най-ценни негови образци, преливащи във всички цветове на спектъра, са открити във Финландия. По-малко ярки лабрадори се добиват в Германия, Гренландия, Индия, Тибет и Украйна. В Австралия се срещат прозрачни лабрадори, които могат да бъдат подложени на рязане.

Изкопаемата подземна руда, състояща се главно от лабрадор, наричат лабрадорит. Лабрадоритът е естествен камък, който е зърнесто- кристална скала с примес на лабрадор, рудни минерали и пироксени. По-често срещаните минерали са в светло сиво, тъмно сиво и черно с ярко светлосини, сини или златни включвания. Той често се използва като декоративен облицовъчен материал.

Лечебни свойства на лабрадорите

Някои литотерапевти вярват, че лабрадорите могат да бъдат полезни при лечение на безплодие, заболявания на ставите и простатата. Помагат при заболявания на гръбначния мозък. Лабрадорите активират обмяната на веществата и помагат за премахване на камъни в бъбреците. Те помагат в лечението на заболявания на очите, стимулират мозъка, отнемат стреса, лекуват психични заболявания.

Камъкът се използва за нормализиране обмяната на веществата и хормоналните нива в организма. В народната медицина, минералът се използва за лечение на настинки, ревматизъм, заболявания на ставите и гръбначния стълб.

Камъкът понижава високото кръвно налягане, а използването му при хипотония не е желателно. Лабрадорите прочистват вътрешните органи и помагат за изчистване от камъни в бъбреците. Освен това, минералът подобрява самочувствието, подобрява настроението и влияе положително върху цялостното състояние на организма.

Магически свойства на лабрадорите

Ценителите на мистичните свойства на камъните и астролозите вярват, че лабрадорите са добри амулети. Те засилват склонността към видения и откровения. Затова, носенето на бижута с лабрадор се препоръчва само на зрели хора, които не могат да имат непредсказуемо и ексцентрично поведение. Вярва се, че в новолуние камъкът става студен и свети по-ярко, придобива магическа сила.

labradorСмята се, че камъкът е свързан с нощното светило, затова при новолуние възвръща изчерпаната си енергия, придобива магическа сила и добива по- ярко сияние. Във Великобритания, астролозите го считат за символ на чистота и целомъдрие. Лабрадорът се смята за камъка на най- древните хора на планетата, хиперборейците.

Минералът е широко използван при магически ритуали на вещици и магове. Според далечните ни предци, камъкът има способността да защитава къщата и нейните обитатели от отрицателна енергия и неканени гости. Минералът развива ясновидството, но само в тези хора, които имат поне малко природна даденост за това.

Камъкът има свойството да установява връзка между минало и бъдеще. Магическите качества на лабрадора спомагат за разбирането на енергията на Вселената.

Влияние върху чакрите

Слънчевият сплит влияе върху черния дроб и далака; тази чакра е свързана с волята.

Талисмани и амулети

Талисманът от камък лабрадор много силно се привързва към човека, като принадлежи и помага на собственика във всичко, дори в грешни и не много честни начинания. Камъкът се смята за амулет на поети, художници, музиканти, той помага на творческите личности да развият умения, да получат признание и да привлекат покровители.

Минералът помага на хората, които са в активно и постоянно търсене, както и на любителите на риска. Собственикът на камъка по-лесно осмисля собствените си желания и стремежи, развива издръжливост и търпение. Лабрадорът помага на човека, който иска мистично да разбере света.

Талисман с лабрадор могат да имат само здраво стъпилите на краката си хора, които могат да анализират конкретната ситуация и са в състояние да направят поне минимална прогноза. Не се препоръчва носенето на амулет с лабрадор от неуравновесени и стремящи се към зли постъпки хора. Не е подходящ камък и за младите, защото той може да ги насърчи към непредсказуеми и ексцентрични постъпки.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още