Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Концентрация

За добра концентрация, легнете или седнете удобно и останете в пълен покой.

Ако имате болка, болест или някакъв проблем някъде в тялото си, фокусирайте вниманието си върху засегнатата част. Опитайте се да се почувствате в него и го попитайте мислено, какво ще ви каже или се опитайте да визуализирате проблема си по прост и символичен начин, след което се отпуснете и оставете картините или символите да се сменят от само себе си.

Можете да направите същото с потискащо чувство вътре във вас, породено от социални, финансови или други проблеми. Осъществете контакт с това чувство, вероятно като усещане за притискане някъде в тялото ви. Ако имате множество проблеми, запитайте кой от тях е най-тежкия и се опитайте да усетите първо това място.

След вслушване в тялото си и като усетите напрежение, определено впечатление, което е създадено от проблема, може да чуете отговора или да го видите като определен символ. След това попитайте напрежението или проблема в тялото си, дали това е правилният отговор и вижте как реагира то. Ако отговорът ви е правилен или частично правилен, проблемът ще се промени и напрежението или болката ще намалеят, ще се почувствате облекчен.

Ако отговорът е грешен, чувството на безпокойство няма да се промени. Опитайте отново и не забравяйте за добрата концентрация преди това. Целият процес може да повторите много пъти в продължение на няколко дни или седмици, за да достигнете до дъното на дълбоките емоционални проблеми. За допълнителна информация вижте “Фокусиране” от E.T. Gendlin.

Заспиване или съновиденията, като начин за получаване на отговор

Преди да заспите, помолете се да ви се покаже решението на проблема през нощта. Или поискайте от вашето подсъзнание многократно и с прости думи да ви даде отговор на проблема като сън, който да запомните, или предчувствие през следващия ден. Представете си вашия проблем по прост начин, преди да се унесете в сън. Ако не сте влезли в контакт с подсъзнанието си, тази процедура може да се повтори няколко пъти.
Автор: Walter Last

Продължава >>>

Свързани публикации