Кианит

Чакри: II чакра (Свадхистана)- сакрална, пъпна, IV чакра (Анахата)- сърдечна, V чакра (Вишудха)- гърлена и VI чакра (Аждна)- трето око

История и описание

Името “кианит” произлиза от гръцката дума kyanos – син. Други имена на минерала са дистен и баус. Кианитът е алуминиев силикат.

Минералът се среща в тъмно синьо, лилаво, жълто, зелено, безцветно и черно оцветяване. Срещат се и кристали с ефект на “котешко око”. Блясъкът е стъклен.

Основните находища са в Швейцария, САЩ, Бразилия, Кения, Бирма (Мианмар).

Лечебни свойства на кианита

Народните лечители смятат, че кианита повишава общия тонус на организма, подобрява паметта, намалява тревожността. Смята се, че благодарение на синия си цвят минералът облекчава състоянието при детски инфекции, избавя от безсъние, намалява последиците от стреса.

Но, сините кианити не бива да се носят постоянно върху тялото, защото могат да доведат до потиснато състояние. Литотерапевтите предполагат, че кианита е в състояние да нормализира клетъчния метаболизъм. В някои страни се препоръчва носенето на изделия с кианит при заболявания на бъбреците и пикочния мехур.

Магически свойства на кианита

Кианитът има свойството да дарява на собственика си вярност, скромност, целомъдрие. Той е просто необходим за хората, които са склонни към любовни интрижки и надценяват своите природни дадености. Освен това, камъкът помага на човека да фокусира енергията си върху едно нещо, а не да я разпилява, напразно опитвайки се да прави няколко неща наведнъж. Между другото, кианитът помага да се избере това дело, което ще донесе най-голяма полза за собственика (от материална печалба до постигане на успех и слава).

Ако собственикът на кианита е добър и порядъчен човек, камъкът ще го предпазва от коварни партньори, ще привлича към него симпатията и доверието на другите хора, ще му помага да се изкачи по кариерната стълбица. Кианитът засилва паметта, пробужда жажда за знания, собственикът му става разсъдлив, разумен, лишава го от опасни илюзии. Собственикът на този камък никога няма да се заблуди, както за своя, така и за чужда сметка, и винаги ще има трезва оценка за ситуацията.

Кианитът постоянно казва на собственика: “Не се очаровай, за да не се разочароваш”. Кианитът е направо опасен за безотговорни, мързеливи и склонни към мошеничества хора. Той ще направи всичко възможно, за да може пороците на собственика, колкото е възможно по-скоро да бъдат изобличени. Кианитът помага да си спомните сънищата, повишава осведомеността, успокоява. Той е добър за медитация.

Талисмани и амулети

Кианитът е талисман на учители, лекари, адвокати, банкери, бизнесмени и политици. Той им придава чар, привлича симпатиите на другите. На хората с творчески професии той дарява вдъхновение, събужда творческите импулси и привлича към тях успеха и славата.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

камък Кианит
Литотерапия (Лечение с камъни)

Кианит

Чакри: II чакра (Свадхистана)- сакрална, пъпна, IV чакра (Анахата)- сърдечна, V чакра (Вишудха)- гърлена и VI чакра (Аждна)- трето око История и описание Името “кианит”

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност