Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Кианит

Камък кианит – вярност, скромност и целомъдрие

Чакри: II чакра (Свадхистана)- сакрална, пъпна, IV чакра (Анахата)- сърдечна, V чакра (Вишудха)- гърлена и VI чакра (Аждна)- трето око

История и описание

Името “кианит” произлиза от гръцката дума kyanos – син. Други имена на минерала са дистен и баус. Кианитът е алуминиев силикат.

Минералът се среща в тъмно синьо, лилаво, жълто, зелено, безцветно и черно оцветяване. Срещат се и кристали с ефект на “котешко око”. Блясъкът е стъклен.

Основните находища са в Швейцария, САЩ, Бразилия, Кения, Бирма (Мианмар).

Лечебни свойства на кианита

Народните лечители смятат, че кианита повишава общия тонус на организма, подобрява паметта, намалява тревожността. Смята се, че благодарение на синия си цвят, минералът облекчава състоянието при детски инфекции, избавя от безсъние, намалява последиците от стреса.

Но, сините кианити не бива да се носят постоянно върху тялото, защото могат да доведат до потиснато състояние. Литотерапевтите предполагат, че кианита е в състояние да нормализира клетъчния метаболизъм. В някои страни се препоръчва носенето на изделия с камък кианит при заболявания на бъбреците и пикочния мехур.

Магически свойства на кианита

Кианитът има свойството да дарява на собственика си вярност, скромност, целомъдрие. Той е просто необходим за хората, които са склонни към любовни интрижки и надценяват своите природни дадености. Освен това, камъкът помага на човека да фокусира енергията си върху едно нещо, а не да я разпилява, напразно опитвайки се да прави няколко неща наведнъж. Между другото, кианитът помага да се избере това дело, което ще донесе най-голяма полза за собственика (от материална печалба до постигане на успех и слава).

Ако собственикът на кианита е добър и порядъчен човек, камъкът ще го предпазва от коварни партньори, ще привлича към него симпатията и доверието на другите хора, ще му помага да се изкачи по кариерната стълбица. Кианитът засилва паметта, пробужда жажда за знания, собственикът му става разсъдлив, разумен, лишава го от опасни илюзии. Собственикът на този камък никога няма да се заблуди, както за своя, така и за чужда сметка, и винаги ще има трезва оценка за ситуацията.

Кианитът постоянно казва на собственика: “Не се очаровай, за да не се разочароваш”. Кианитът е направо опасен за безотговорни, мързеливи и склонни към мошеничества хора. Той ще направи всичко възможно, за да може пороците на собственика, колкото е възможно по-скоро да бъдат изобличени. Кианитът помага да си спомните сънищата, повишава осведомеността, успокоява. Той е добър за медитация.

Талисмани и амулети

Кианитът е талисман на учители, лекари, адвокати, банкери, бизнесмени и политици. Той им придава чар, привлича симпатиите на другите. На хората с творчески професии той дарява вдъхновение, събужда творческите импулси и привлича към тях успеха и славата.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още