Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Хъркимър диаманти

Хъркимър диаманти – вярност и чистота, настройка, пречистване и далновидност

Чакри: Всички

История и описание

Хъркимър диамантите са форма на кварцов кристал и носят името на мястото, където са били открити за първи път в окръг Хъркимър, САЩ. Те могат да бъдат прозрачни или с включвания, които често са черни въглеродни отлагания. Различават се от повечето кварцови кристали по това, че са с двустранен край, а не с единичен, както повечето кварцове. Образуват се бавно и не са свързани с базова формация, плуват свободно в разтвори на доломитни кухини. Именно затова образуват двойно заострени върха в двата края. Кристалите с двоен край са известни със своята изключителна чистота и са много ефективни инструменти за лечение и медитация.

Лечебни свойства

Хъркимърският диамант може да бъде полезен за освобождаване от натрупаните токсини в тялото и за възстановяване на клетъчната структура, коригиране на ДНК/РНК, клетъчни нарушения и метаболитни дисбаланси. Също така може да предпази от радиоактивност и да лекува болести, причинени от контакт. Премахва стреса и напрежението от тялото и помага за изравняване на енергийната му структура. Може да стимулира изцелението от травми и заболявания от минал живот, които все още влияят на човека в настоящия живот. Кристалът може да се използва за подпомагане на зрението или заздравяване на очите.

Хъркимърските диаманти настройват биоритмите за възстановяване. Те привеждат човека в хармония, възстановяват духовните сили, изпълват със спокойствие. Камъкът е приложим в алтернативната медицина и се използва за профилактични цели от литотерапевтите. Прилага се за защита от сърдечни заболявания, рехабилитация на мозъка и гръбначния мозък, за подобряване функционирането на кръвоносните съдове.

Бижутата от диаманти Хъркимър служат като профилактичен модулатор срещу много заболявания. Например, огърлицата ще предпази сърцето и щитовидната жлеза. Гривните ще предотвратят образуването на кръвни съсиреци в съдовете на ръцете. Обеците ще помогнат срещу безсънието и леките психични разстройства. С тези диаманти ще изглеждате по-млади поради положителния им ефект върху кожата.

Магически свойства

Хъркимърският диамант е мощен кристал с висока вибрация, известен като “камък за настройка”. Обединява физическите, умствените, емоционалните, духовните, многоизмерните състояния на съзнанието, за създаване целостта на битието. Стимулирайки екстрасензорните способности, такива като ясновидство, духовно зрение и телепатия, той отваря човека за напътствия от по-висши измерения и помага за припомнянето на сънищата. Може също да се използва за достъп до информация от минал живот, за да се открият пречките или съпротивлението срещу духовния растеж в настоящето.

Поради своите два върха е полезен инструмент за разрушаване на стари модели на поведение, както и за извличане и реинтегриране на части от душата, които може да са се фрагментирали в други животи. Улеснява нежното освобождаване и трансформация, извеждайки на преден план целта на душата. Високочестотният Хъркимърски диамант настройва човека към много по-висша реалност и ускорява духовния растеж.

Кристалът настройва хора и групи, като ги свързва заедно. В лечебни ситуации подобрява телепатията и настройва лечителя и пациента. Поради своите кварцови свойства, той има кристална памет, в която може да се записва информация за по-късно използване и може да бъде програмиран и за други хора, които да черпят от нея.

Хъркимърският диамант облекчава и създава мощен душевен щит по време на изпълнение на духовна работа. Полезен инструмент за работа със сънищата, тъй като стимулира вътрешното зрение и подобрява качеството на съня. Може да се използва в мрежа около леглото или дома за преодоляване на безсънието, причинено от фактори на обкръжаващата среда. Той е отличен очистител на енергия за лечебни пространства и за други камъни. Увеличава честотите на другите камъни.

В кристалните структури на тялото или лечебни решетки, създава едни от най-чистите светлинни честоти, достъпни за физическото тяло. Поставянето на Хъркимър върху тялото или върху чакра ще позволи на изключителни светлинни честоти да проникнат в областта, където се намира. Когато е поставен между две чакри, кристалът гарантира, че и двете чакри ще получат ползите от честотата на поляризираната светлина на този камък. Той изчиства чакрите и отваря каналите за потока на духовна енергия. Поставянето на Хъркимър върху третото око усилва телепатичното общуване и духовното ръководство.

Той е един от най-силните кристали за изчистване на електромагнитно замърсяване или радиоактивност, блокиране на геопатичния стрес и за възстановяване на равновесието. Опушеният Хъркимърски диамант има силна заземяваща енергия, която е полезна за изцеление на земната чакра и околната среда.

Комбиниране с други камъни

Енергията на Хъркимърските диаманти се съчетава добре с молдавит, хердерит, сатя лока кварц (Satya Loka Quartz), азезтулит, фенацит, натролит, сколецит, целестин и данбурит.

Талисмани и амулети

Талисманите от този кристал носят късмет, дълголетие, предпазват от нещастие. Освен това камъкът има благоприятен ефект върху човешките мисли. Според някои ползватели действието му е подобно на изповедта. Освобождава главата от лоши мисли. Диамантът Хъркимър е символ на вярност и чистота. Носителят на амулета винаги ще бъде верен на своята сродна душа. Енергията на камъка има положителен ефект върху отношенията между двама души, които се обичат, предотвратявайки несгоди и кавги. Имайки със себе си амулет от диаманти Хъркимър, човек е в състояние да постигне целите си за кратко време, без да губи спокойствие и самоконтрол. Никога няма да попаднете в ръцете на измамници благодарение на магическите свойства на този талисман.

Зодия: Стрелец

Вижте камъка в нашия магазин: Хъркимър диамант

Още по темата:

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още