Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Камък Хлорит

Камък Хлорит – връзка с природата и изцеление

Чакри: VII Чакра (Сахасрара) – коронна, IV чакра (Анахата) – сърдечна, почиства всички чакри

История и описание

Хлоритът се среща в жълт, бял, зелен, розово-сив цвят. Блясъкът е стъклен, перлен. Хлоритите са семейство от десетки минерали. Най-разпространените са:
– Пенин. Наречен на мястото, където се добива – Пенински Алпи. Основно съдържа хром и е оцветен в розово, червено или червено-виолетово.
– Тюрингит. Външно е подобен на графит или нефрит от светъл до черно-зелен цвят. Има и сиви, розово-жълти, кафяви образци.
– Шамозит. Почти чиста желязна руда със седиментен произход.
– Клинохлор. Структурата, напомня за ангелски пера. Палитрата е зелена, от светла до цвета на млада трева. Плюс бяло и розово-сиво. Добива се само в Урал, второто му име е серафинит.

Минералът се добива в Русия, Казахстан, Украйна, Грузия, Централна Азия.

Лечебни свойства

Хлоритовият кварцов кристал може да бъде полезен като болкоуспокояващо и може да помогне за премахване на кожни израстъци и чернодробни петна. Хлоритовият кварцов кристал подпомага елиминирането на токсините и усвояването на витамини А и Е, желязо, магнезий и калций. Енергийната вибрация на кристала може да подпомогне функцията и регенеративното заздравяване на клетките. Хлоритът стимулира размножаването и растежа на полезните бактерии.

Mинepaлът прави човека по-здрав и красив: регулира кръвообращението, извежда токсините, облекчава появата на алергия, повишава усвояването на витамини А и Е и микроелементите, които постъпват с храната. Помага за увеличаване на полезната чревна микрофлора.
Всеки продукт с камък хлорит е подходящ за хора, които искат да отслабнат без да се напрягат с диета.

Магически свойства

Въздействието на камъка хлорит е добре изучено: минералът очиства енергийните структури на човека (аура, центрове, меридиани). Неутрализира агресията, тревожността, депресията и други негативи. Осмисля живота. Хлоритът има още по-ефективно влияние, когато е заедно с други минерали.

Хлоритовият кварцов кристал е мощен, положителен лечебен камък, полезен за обкръжаващата среда и личните енергийни полета. Хлоритовият кристал осигурява енергийна връзка, уравновесяване и баланс. Хлоритът подкрепя изцелението на сърцето и чувството на състрадание и прошка, тъй като освобождава от негативите и ограниченията, предизвикани от разочарование, завист и негодувание. Хлоритът подпомага изследването на тези нежелани емоции, за да бъдат освободени и заменени с положителни чувства. Хлоритът засилва сътрудничеството и насърчава формирането на обективна гледна точка – всички сме заедно в това.

Приложения

Хлоритът е защитно и очистващо кристално средство за аурата, предотвратяващо психически атаки. Свързвайки ни със света на природата, кристалите на хлорита са настроени с растителното царство – духове, деви и феи. Поставен в свещено или лечебно пространство, хлоритът трансмутира отрицателната енергия, отделена по време на лечебните сесии.

В кристалните структури на тялото или лечебни решетки, хлоритът може да бъде полезен за премахване на запушвания и енергийни импланти. Хлоритът балансира чакрите и създава ефект на центриране.

Енергията на хлорита се комбинира добре с аметист, карнеол, чароит, молдавит, фенацит, рубин и серафинит.

Камъкът хлорит е подходящ за всички зодии, особено за зодия Стрелец.

Вижте камъните в нашия Е-магазин: Хлорит

Още по темата:

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още