Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Камък пауново око

Камък пауново око – позитивност, благословия, иновация и защита

Чакри: IV чакра (Анахата) – сърдечна

Магически свойства

Камъкът пауново око се бори с отрицателната енергия. Ако носите камъка, то неговото красиво око ще блокира негативните енергии да навлязат във вашето поле. Можете също така да го държите във всяка стая, за да предотвратите навлизането на отрицателна енергия. Ако използвате този камък, за да се предпазите от отрицателна енергия, трябва да зададете конкретно намерение на камъка, като например: “Отрицателната енергия няма да навлезе в моето пространство. Заобиколен съм от светлина и мир”.

Значението на камъка е като слънцето, излизащо от облаците в дъждовен ден, създавайки надежда. Камъкът пауново око ни напомня, че без тъмните и тъжни дни не можем да имаме красиви дни. Той насърчава да виждаме положителното във всяка ситуация. Само един поглед към него ще ви напомни за всички радости в живота, освобождавайки ви от всички негативни емоции, които може да имате.

Камъкът пауново око помага за справяне с ниското самочувствие и страхове. Подобрява връзката и общуването с Вселената, като помага да си спомним, че не сме сами и че Вселената ни подкрепя. Тези камъни напомнят за щастието и радостта, които са навсякъде около нас, насърчават положителния подход към живота.

Камъкът помага за постигане и поддържане на дълбоко състояние на медитация. Ако сте привлечени от този камък, вероятно искате да намерите вътрешно състояние на покой. Той ще ви помогне да стигнете до тази точка. Стимулира вътрешния ви дух, позволявайки ви да намерите щастие и удовлетворение в дадения момент.

Лечебни свойства

Смята се, че е един от най-силните лечебни камъни в царството на минералите, тъй като има способността да подравнява всяка чакра, когато се постави върху нея. Използването му в кристалните структури на тялото или лечебни решетки, предизвиква трансформиращо изживяване, което премахва отрицателната енергия и я заменя със силна, положителна енергия. Редовната медитация с него повишава интуицията и помага за по-добрата хармонизация с Вселената. Той е е прекрасен камък за медитация, защото разрушава енергийните блокажи и открива коронната чакра. Също така се смята, че помага за преодоляване на мисълта за “съвършенство”, като ни насърчава да приемем себе си такива, каквито сме.

Талисмани и амулети

Камъкът пауново око е камък на щастието и радостта. Той обръща в положителни посоки и помага за канализиране на щастието към другите. Като цяло камък, който помага за вашето повдигане.

Вижте камъка в нашия Е- магазин: Камък пауново око

Още публикации

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още