Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как за 5 минути да успокоите зъбна болка!

Как да успокоите зъбна болка с масаж!

Лиу ХУНШЕН- доктор на футболния клуб “Спартак” (Москва), открива тайните на традиционната китайска медицина. Той лекува спортсмените с помощта на мануална терапия и акупунктура.

 

Точка номер 1
Тази точка трябва да се търси като силно стиснете зъбите. С пръста трябва да намерите мястото, където “свършват” зъбите и “започват” мускулите, и да отмерите половин сантиметър. На това място трябва да има малка пъдинка. Нея трябва да масажирате.

Точка номер 2

Точката е разположена на лицето, на нивото на долния край на ухото. Точката е на разстояние половин сантиметър от ухото.

Точка номер 3
Намира се не на лицето, а на ръката. Сложете палеца на едната ръка, така че сгъвката на първата му фаланга да попадне върху линията между палеца и показалеца на другата ръка. Точката се намира в мястото, където възглавничката на палеца се допира до китката.

Как да се обработват точките?
Указаните точки трябва да се масажират с върха на пръстите една минута. Натиснете силно, но без болка. Не е от значение, по часовниковата стрелка или обратно. Важното е да има усещане за натиск върху точката. Ако не сте намерили точното място на точките това не е опасно. Просто няма да има никакъв ефект, няма да успеете да успокоите тази зъбна болка.

ВНИМАНИЕ
Не бива да смятате, че ще се отървете от кариеси, пародонтоза и други заболявания на устната кухина чрез масаж или акупунктура. Ако натискайки точките, зъбите престанат да ви болят, това не означава, че те не трябва да се лекуват.

С помощта на съветите на д-р Лиу в този случай можете само да премахнете болката, но не и причината за нея!

Вижте други упражнения

Свързани публикации