Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как за 5 минути да се избавите от световъртеж!

Как да се избавите от световъртеж чрез масаж!

Лиу ХУНШЕН- доктор на футболния клуб “Спартак” (Москва), открива тайните на традиционната китайска медицина. Той лекува спортсмените с помощта на мануална терапия и акупунктура.

 

световъртеж

 

Точка № 1

Тези две симетрични точки са разположени на тила. Трябва мислено да прекарате въображаема линия през задната част на главата, от горния край на едното ухо до горния край на другото. Тогава положете дланта на дясната си ръка към главата, така че малкият пръст да се допира до ухото. Точката ще се намира в пресечната точка на края на показалеца и въображаемата линия. По същия начин се намира и точката от лявата страна на тила. Масажирайте ги едновременно.

Точка № 2

Две симетрични точки, разположени над краищата на веждите в мястото, където линията на растежа на косата прави така наречения “ъгъл”. Трябва да натискате в горния “връх” на този ъгъл. Масажирайте ги едновременно.

Как да притискате?

Указаните точки трябва да се масажират с върха на пръстите за около минута. Обработвайте точките последователно от 1 до 2. Натискайте силно, но без усещане за болка. Не е от значение, по часовниковата стрелка или обратно. Важното е да има усещане за натиск върху точката.

Ако не сте намерили точното място на точките, това не е опасно. Просто няма да има никакъв ефект, няма да успеете да се избавите от световъртеж. Обикновено точките са болезнени, това може да бъде добър ориентир за откриването им. Можете да повторите масажа след кратка почивка!

Вижте други упражнения

Свързани публикации