Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как за 5 минути да повишите кръвното налягане!

Как да повишите кръвното налягане с масаж!

Лиу ХУНШЕН- доктор на футболния клуб “Спартак” (Москва), открива тайните на традиционната китайска медицина. Той лекува спортсмените с помощта на мануална терапия и акупунктура.

Наистина за този масаж ще трябва да се постараете малко, точките, “отговорни за налягането”, са разпръснати буквално от главата до петите.

ТОЧКА № 1
За да намерите тази точка, трябва да поставите дясната си длан върху корема. При това показалецът трябва да се намира под пъпа. В този случай, точката ще бъде точно под малкия пръст.

ТОЧКА № 2
Тези две симетрични точки трябва да се търсят на главата или по-скоро на тила. Те се намират на линията, която свързва меките части на ушите, на четири пръста разстояние от всяко ухо. Вижте картинката.

ТОЧКА № 3
Тази точка е на крака, от външната страна на пищяла. За да я намерите, отмерете четири пръста от върха на кокалчето на глезена (над него), като малкия пръст го докосва. Точката се намира под ръба на показалеца.

Как да притискате?

Указаните точки трябва да се масажират с върха на пръстите за около минута. Обработвайте точките последователно от 1 до 3. Натискайте силно, но без усещане за болка. Не е от значение, по часовниковата стрелка или обратно. Важното е да има усещане за натиск върху точката.

Ако не сте намерили точното място на точките, това не е опасно. Просто няма да има никакъв ефект, няма да успеете да повишите кръвното налягане. Обикновено точките са болезнени, това може да бъде добър ориентир за откриването им.

Можете да повторите масажа след кратка почивка!

Вижте други упражнения

Свързани публикации