Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как за 5 минути да намалите кръвното налягане!

Как да намалите кръвното налягане с масаж!

Лиу ХУНШЕН- доктор на футболния клуб “Спартак” (Москва) открива тайните на традиционната китайска медицина. Той лекува спортсмените с помощта на мануална терапия и акупунктура.

 

namaliavane-na-kryvno

ТОЧКА № 1

Всъщност това не е точка, а цяла линия. Тя преминава от точката скрита под ухото до средата на ключицата. Но, нея не трябва да натискате и масажирате, а много внимателно да я поглаждате. Почти незабележимо движение отгоре надолу шията се докосва само с върховете на пръстите. Повторете десет пъти от едната страна, а след това преминете към другата.

ТОЧКА № 2

Тази точка е разположена на лицето на нивото на долната мека част на ухото, на разстояние половин сантиметър от ухото в посока към носа.

Как да притискате?

Указаните точки трябва да се масажират с върха на пръстите за около минута. Обработвайте точките последователно. Натискайте силно, но без усещане за болка. Не е от значение по часовниковата стрелка или обратно. Важното е да има усещане за натиск върху точката.

Ако не сте намерили точното място на точките това не е опасно. Просто няма да има никакъв ефект, няма да успеете да намалите кръвното налягане. Обикновено точките са болезнени това може да бъде добър ориентир за откриването им. Можете да повторите масажа след кратка почивка!

Вижте други упражнения

Свързани публикации