Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как за 5 минути да намалите главоболието!

Как да намалите главоболието с масаж?!

Лиу ХУНШЕН- доктор на футболния клуб “Спартак” (Москва), открива тайните на традиционната китайска медицина. Той лекува спортсмените с помощта на мануална терапия и акупунктура.

 

 

Точка номер 1
Ако продължите линията на веждите, тогава тази точка ще бъде точно над горната костна част на носа.

Точка номер 2
Симетрични точки от двете страни на лицето. Едва забележими падини на два сантиметра от външния край на веждите. Натискайте едновременно.

Точка номер 3
Две симетрични точки, разположени над краищата на веждите в мястото, където линията на растежа на косата прави така наречения “ъгъл”. Трябва да натискате в горния “връх” на този ъгъл. Масажирайте ги едновременно.

Точка номер 4
Тази точка не е на лицето, а на главата. Необходимо е да прекарате въображаема линия от ухо до ухо. В средата на тази линия, в горната част на главата, се намира тази точка.

Как да притискате?

Указаните точки трябва да се масажират с върха на пръстите за около минута. Обработвайте точките последователно от 1 до 4. Натискайте силно, но без усещане за болка.

Не е от значение, по часовниковата стрелка или обратно. Важното е да има усещане за натиск върху точката. Ако не сте намерили точното място на точките, това не е опасно. Просто няма да има никакъв ефект, няма да успеете да намалите главоболието. Обикновено точките са болезнени, това може да бъде добър ориентир за откриването им. Можете да повторите масажа след кратка почивка!

Вижте други упражнения

Свързани публикации