Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как може да се предскаже дълголетието?

Нов доклад на клиника Майо (Mayo Clinic) добавя още едно доказателство, че коремните мазнини са опасни за здравето. Изследователите анализирали данни, включващи 600 000 души от цял свят, за да покажат, че коремните мазнини са най-лошия вид мазнини. Подобно на недвижимите имоти, мястото, мястото, то е важно.

Какви са магическите числа? За мъжете, обиколката на талията не трябва да превишава 109 сантиметра. За жените, тя не трябва да бъде повече от 94 сантиметра. Това не означава, че веднага ще започнете да губите много години от живота си, но за мъжете над 40, това е загуба на три, а за жените на пет години.

Кое е толкова важното за коремните мазнини? Д-р James Cerhan, автор на изследването, казва, че тази мазнина е по- метаболитно активна, по-близо до вътрешните органи и това местоположение може да се намеси в глюкозния контрол. Така че, какво би предизвикало по-ранна смърт? Отговорът е сърдечносъдови заболявания, рак или респираторни проблеми.

Лошата новина е, че тази метаболитно- активна мазнина изкусно ще ви спечели бързо коремно тегло. Обаче ако следите калориите си можете да губите коремните мазнини също доста бързо. Проблемът е, че 95 процента от хората с наднормено тегло никога не печелят битката с подуването.

Така че няма начин, според това изследване, да се намали риска от рак и респираторни смъртни случаи.

Източник: docgiff.com

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации