Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как да се отървем от комари, мухи и други насекоми?!

Няколко съвета за билки и подправки, които прогонват насекомите, такива като комари, мухи и хлебарки.

Това, което ще споделя, е мой личен опит. Знам колко неприятно е, когато домът ни през лятото е пълен с какви ли не насекоми. Не само, че не може да се спи спокойно, но са и преносители на много болести. В случай, че не сте поставили мрежи на прозорците у дома (което е най- сигурното средство!), то можете да изпробвате нещо от народната медицина, което се оказва ефикасно срещу комари и мухи.

Поставете стръкчета с билка пелин и лавандула (изсушени, но сигурно и пресните ще свършат работа) на всички прозорци. Насекомите усещат миризмата на пелина и лавандулата, и бягат! Изумявам се за кой ли път, че ефикасните средства са винаги пред очите ни, но ние не знаем за тях, защото сме забравили, че древните са винаги прави?! Билките пелин и лавандула са широко разпространени у нас, но можете и да си ги закупите от специализираните магазини и аптеките.

Можете да ги поставите в някаква кутийка, найлоново пликче (най-добре се запазва мириса за по-дълго време) или марличка, да ги провиснете на прозореца или вратата, вие сами си решете. Сменяйте билките, защото изветряват и спират да действат! Опитайте!

Ако сте на пикник, поставете няколко стръка розмарин в огъня или барбекюто, за да прогоните насекомите! Много добро средство за прогонване на комари е маслото от маточина!

За прогонване на хлебарки можете да опитате с билката: Коча билка (Catnip)

Още информация:

Пелин (Artemisia)

Лавандула (Lavandula officinalis)

Розмарин (Rosemary)

Натурални терапии

Лечение с камъни

Направете си тест

Витамини и минерали

Заболявания

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Свързани публикации