Как да се отървем от комари, мухи и други насекоми?!

Това, което ще споделя, е мой личен опит, който се оказа много ефикасен. Знам колко неприятно е, когато домът ни през лятото е пълен с какви ли не насекоми. Не само, че не може да се спи спокойно, но са и преносители на много болести. В случай, че не сте поставили мрежи на прозорците у дома (което е най- сигурното средство!), то можете да изпробвате нещо от народната медицина, което се оказва изключително ефикасно!

Поставете стръкчета с билка пелин и лавандула (изсушени, но сигурно и пресните ще свършат работа) на всички прозорци. Насекомите усещат миризмата на пелина и лавандулата, и бягат! Изумявам се за кой ли път, че ефикасните средства са винаги пред очите ни, но ние не знаем за тях, защото сме забравили, че древните са винаги прави?! Билките пелин и лавандула са широко разпространени у нас, но можете и да си ги закупите от специализираните магазини и аптеките.

Можете да ги поставите в някаква кутийка, найлоново пликче (най-добре се запазва мириса за по-дълго време) или марличка, да ги провиснете на прозореца или вратата, вие сами си решете. Сменяйте билките, защото изветряват и спират да действат! Опитайте!

Ако сте на пикник, поставете няколко стръка розмарин в огъня или барбекюто, за да прогоните насекомите! Много добро средство за прогонване на комари е маслото от маточина!

Още информация:

Пелин (Artemisia)

Лавандула (Lavandula officinalis)

Розмарин (Rosemary)

Натурални терапии

Лечение с камъни

Направете си тест

Витамини и минерали

Заболявания

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност