Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как да се избавите от болка в корема за 5 минути?

Как да се избавите от болка в корема с масаж?

Лиу ХУНШЕН- доктор на футболния клуб “Спартак” (Москва), открива тайните на традиционната китайска медицина. Той лекува спортсмените с помощта на мануална терапия и акупунктура.

болка в стомаха

ТОЧКА № 1
За да намерите тази точка е нужно да сложите дланта хоризонтално върху стомаха, като върха на малкия пръст трябва да бъде поставен над пъпа. В този случай, точката ще се окаже точно под показалеца. Натиснете силно, но внимателно, без болка, тъй много близко се намира “слънчевия сплит”- голямо струпване на нервни възли.

ТОЧКА № 2
В действителност, тези две точки са разположени симетрично спрямо точка номер 1. Необходимо е да измерите четири пръста в страни от първата точка. Масажирането трябва да бъде едновременно със силни кръгови движения, но без болка.

Как да се обработват точките?
Указаните точки трябва да се масажират с върха на пръстите една минута. Натиснете силно, но без болка. Не е от значение, по часовниковата стрелка или обратно. Важното е да има усещане за натиск върху точката.

Ако не сте намерили точното място на точките, това не е опасно. Просто няма да има никакъв ефект, няма да успеете да се избавите от тази болка в корема. Обикновено точките са болезнени, това може да бъде добър ориентир за откриването им.

Можете да повторите масажа след кратка почивка!

Вижте други упражнения

Свързани публикации