Как да се избавите от болка в корема за 5 минути?

Лиу ХУНШЕН– доктор на футболния клуб “Спартак” (Москва), открива тайните на традиционната китайска медицина. Той лекува спортсмените с помощта на мануална терапия и акупунктура.

болка в стомаха

ТОЧКА № 1
За да намерите тази точка е нужно да сложите дланта хоризонтално върху стомаха, като върха на малкия пръст трябва да бъде поставен над пъпа. В този случай, точката ще се окаже точно под показалеца. Натиснете силно, но внимателно, без болка, тъй много близко се намира “слънчевия сплит”- голямо струпване на нервни възли.

ТОЧКА № 2
В действителност, тези две точки са разположени симетрично спрямо точка номер 1. Необходимо е да измерите четири пръста в страни от първата точка. Масажирането трябва да бъде едновременно със силни кръгови движения, но без болка.

Как да се обработват точките?
Указаните точки трябва да се масажират с върха на пръстите една минута. Натиснете силно, но без болка. Не е от значение, по часовниковата стрелка или обратно. Важното е да има усещане за натиск върху точката.

Ако не сте намерили точното място на точките, това не е опасно. Просто няма да има никакъв ефект. Обикновено точките са болезнени, това може да бъде добър ориентир за откриването им.

Можете да повторите масажа след кратка почивка!

 

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност