Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как да махнете умората за 5 минути?

Как да махнете умората с масаж?

Лиу ХУНШЕН- доктор на футболния клуб “Спартак” (Москва), открива тайните на традиционната китайска медицина. Той лекува спортсмените с помощта на мануална терапия и акупунктура.

Как да отстраните бързо умората?

Много често след продължителна работа на компютър или по време на дълго шофиране се случва човек да чувства обща умора, уморени очи, намалена концентрация. За да подобрите състоянието си, трябва да притиснете няколко точки на лицето. Почти веднага ще се почувствате много по-свежи и бодри.

Точка номер 1 (на схемата е точка 3).
Изпъкналото “хълмче” на носа между веждите.

Точка номер 2 (на схемата е точка 1).
Вътрешният ъгъл на окото. Натиснете едновременно от двете страни.

Точка номер 3 (на схемата е точка 2).
Три точки. На външния край, средата и вътрешния край на веждата. Притискайте симетричните точки на двете вежди едновременно и последователно, започвайки от вътре на вън.

Точка номер 4
Под зеницата на окото, на разстояние половин сантиметър от долния клепач. Натискайте едновременно под двете очи.

Как да масажирате?

Указаните точки трябва да се масажират с върха на пръстите за около минута. Обработвайте точките последователно от 1 до 4. Натискайте силно, но без усещане за болка. Не е от значение, по часовниковата стрелка или обратно. Важното е да има усещане за натиск върху точката.

Ако не сте намерили точното място на точките, това не е опасно. Просто няма да има никакъв ефект, няма да успеете да махнете умората. Обикновено точките са болезнени, това може да бъде добър ориентир за откриването им.

Можете да повторите масажа след кратка почивка!

Вижте други упражнения

Свързани публикации