Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Кахолонг

Камък кахолонг – символ на чистота

Чакри: VII Чакра (Сахасрара)- коронна

История и описание

Кахолонгът е камък с млечно-бял цвят, който е непрозрачна разновидност на “порцелановия” опал. Този камък понякога наричат и перлен опал. Съществува теория, че името му произлиза от калмицката дума кахе- “река” и халонг- “камък”. Затова и калхонгът понякога е наричан калмицки ахат. Според друга версия името на камъка идва от тюркската дума канлон- “прекрасен камък.”

В Монголия, кахолонга се отъждествява с лотоса – свещено цвете в будизма, символ на душевна чистота и непорочност. В Индия този камък е почитан заради своята белота и го наричат “вкаменено мляко от свещената крава”. Освен в гореспоменатите области кахолонга се среща и в Русия, Централна Азия, Исландия и Армения. Бижутерите обикновено предпочитат да поставят кахолонга в сребро.

Лечебни свойства на кахолонга

литотерапия камък кахолонгМоже би благодарение на асоциациите с млякото, кахолонгът се смята за “женски” камък. Той се свързва с майчинството. Съществува поверие, че бременна жена, която носи амулет с кахолонг, я очаква леко раждане. Смята се, че кахолонгът има възприемчива енергия. Литотерапевтите твърдят също, че кахолонгът може да помогне при стомашно-чревни заболявания.

Магически свойства на кахолонга

Кахолонгът символизира чистото състояние на душата и мислите. Смята се, че той подобрява благосъстоянието и здравето, носи мир и спокойствие в дома и семейството. Като символ на чистота на помислите, по време на медитация и за борба с нервно състояние на психиката, се използва камък кахолонг за “прочистване” на съзнанието.

Затова се препоръчва кахолонгът да използва за медитация, в период на духовно съсредоточаване за очистване на ума от тревожни мисли.

Влияние върху чакрите

Теменната чакра, подхранва жлезите в мозъка; развива духовността, религиозността и връзката с висшите сили.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още