Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Интегриране на Духовния път

В момента пътуващите по духовния път имат две важни предимства, в сравнение с тези от предишните векове. Сега имаме публикувана информация за характера и разнообразието на духовния път. Не се налага да търсим пътя си сами в мрака на невежеството.

С информационния взрив през последните десетилетия и добиването на технически умения, значително се увеличи способността ни да се свързваме и общуваме. Това, което по-рано са смятали за неразбираема мистика, днес вече може да се разбере и представи с рационална и научна гледна точка.

Това дава възможност информацията за мистичния път много по-лесно да достигане до нас. Да излезе на осветена сцена, за да не се затъва за дълги периоди от време в емоционална мизерия. Това преди е било практика на повечето мистици. В следващия текст, искам да дам малко полезна информация за различните етапи на съвременния духовен път. За различните компоненти и инструменти, които може да се включат във вашия индивидуален подход.

Сега има толкова много достъпна информация за възнесението, пътя на йогите, които работят с енергии, лечение на емоциите и ума, и така нататък. Проблемът, е не да се намери информация, а да развием способността да разпознаваме и откриваме, коя е правилната за нас. Можете да постигнете това, като държите най-висша цел в ума си и поискате насоки за помощ от вашето вътрешно или по-висше ръководство.

Пазете се от отклоняване в страни, чрез психични способности или случки. Развиването на психични способности може да бъде очарователно, но не е по-духовно от физическите, емоционални или умствени дейности. Обаче, психичната дейност може да бъде по-измамна от другите дейности. Повечето психични събития се провеждат на астрално ниво или ни отварят за астрални влияния.

Духовните възложители, извършващи дейност на това ниво, често са по-малко духовно развити, отколкото някой, вървящ по духовен път. Често дават подвеждаща или вредна информация. Те също така обичат да имитират или да се преструват, че се на високо духовно ниво или дори Бог. Църкви, секти и култове често имат астрални колеги, които се хранят от отдадеността на техните последователи. Опитват се да привлекат потенциални нови членове, подобно на търговските рекламни агенти.

Но тези астрални образувания са по-опасни, защото обикновено са скрити от нашето съзнание. Техните намерения и методи не могат да бъдат чисти. Още Св. Джон от Кръстоносците, високо уважаван мистик през ХVI в., съветва последователите си да се притесняват от видения и гласове. Те често идват от по-ниско ниво и са склонни да въведат в заблуждение духовно търсещия.

Те изчезват, когато съзнанието се придвижи на по-високи духовни нива. Единственото нещо, което ни предпазва да бъдем използвани или подведени от по-нисши духове, но в същото време, което остава отворено за контакт с наистина високи духовни същества, е чистотата на нашето съзнание.

Автор: Walter Last

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации