Интегриране на Духовния път

В момента пътуващите по духовния път имат две важни предимства, в сравнение с тези от предишните векове. Сега имаме публикувана информация за характера и разнообразието на духовния път, за да не се налага да търсим пътя си сами в мрака на невежеството.

Освен това, с информационния взрив през последните десетилетия и добиването на технически умения, способността ни да се свързваме и общуваме значително се увеличи. Това, което по-рано се е смятало за неразбираема мистика, днес вече може да се разбере и представи с рационална и научна гледна точка.

Това прави възможно информацията за мистичния път много по-лесно да достигане до нас, да излезе на осветена сцена, за да не се затъва за дълги периоди от време в емоционална мизерия, което преди е било практика на повечето мистици. В следващия текст, искам да дам малко полезна информация за различните етапи на съвременния духовен път и за различните компоненти и инструменти, които може да се включат във вашия индивидуален подход.

Сега има толкова много достъпна информация за възнесението, пътя на йогите, които работят с енергии, лечение на емоциите и ума и така нататък, че проблемът, е не да се намери информация, а да развием способността да разпознаваме и откриваме, кое е правилното за вас. Можете да постигнете това, като държите най-висша цел в ума си и поискате насоки за помощ от вашето вътрешно или по-висше ръководство.

Пазете се от отклоняване в страни чрез психични способности или случки. Развиването на психични способности може да бъде очарователно, но не е по-духовно от физическите, емоционални или умствени дейности. Обаче, психичната дейност може да бъде по-измамна от другите дейности. Повечето психични събития се провеждат на астрално ниво или ни отварят за астрални влияния.

Духовните възложители, извършващи дейност на това ниво, често са по-малко духовно развити, отколкото някой, вървящ по духовен път и често дават подвеждаща или вредна информация. Те също така обичат да имитират или да се преструват, че се на високо духовно ниво или дори Бог. Църкви, секти и култове често имат астрални колеги, които се хранят от отдадеността на техните последователи и се опитват да привлекат потенциални нови членове, подобно на търговските рекламни агенти.

Но тези астрални образувания са по-опасни, защото обикновено са скрити от нашето съзнание и техните намерения и методи не могат да бъдат чисти. Още Св. Джон от Кръстоносците, високо уважаван мистик през ХVI в., съветва последователите си да се притесняват от видения и гласове, тъй като те често идват от по-ниско ниво и са склонни да въведат в заблуждение духовно търсещия.

Те изчезват, когато съзнанието се придвижи на по-високи духовни нива. Единственото нещо, което ни предпазва да бъдем използвани или подведени от по-нисши духове, но в същото време, което остава отворено за контакт с наистина високи духовни същества, е чистотата на нашето съзнание.

Автор: Walter Last

Книги за самолечение на Walter Last

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност