Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Храна от “Макдоналдс” шокирала британка!

Американската художничка Сали Дейвис повече от половин година наблюдавала храна, купена от “Макдоналдс”, и стигнала до шокиращо откритие: шест месеца по-късно, храната изглеждала почти по същия начин, както в деня на покупката, съобщава RBC

Според британските електронни медии, детският комплект Happy Meal, състоящ се от хамбургер и пържени картофи, 54-годишната художничка от Ню Йорк купила на 10 април тази година. Тя започнала да наблюдава тази храна от “Макдоналдс” и снимала ставащите промени с нея. Още на следващия ден котлета в хамбургера загубил своя аромат и дори живеещите в дома й кучета престанали да се интересуват от тази храна.

След две седмици, картофите и хамбургера почти не се променили. Картофите само малко поизсъхнали, както и питката на хамбургера. След 94 дни питката малко намалила размера си, но върху нея, както и върху котлета, не се виждали никакви следи от плесени. Шест месеца по-късно питката добила пластмасово усещане при допир, върху нея се появил акрилов налеп.

Според г-жа Дейвис, която е вегетарианец, този експеримент би я изплашил, ако яде месо. “Защо на питката дори не се появи плесен? Това е странно?”- казва художничката. Представители на “Макдоналдс” отказали да отговорят на въпроса, защо храната от техните ресторанти не се разгражда от микроорганизмите. Във веригата от ресторанти за бързо хранене смятат обвинението на С. Дейвис за странно и необосновано.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Свързани публикации