Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Хормоните на напълняването се крият в… шампоаните

Възможно е, виновникът за появата на напълняването около талията ви да са… шампоаните. Учените съобщават, че в много от продуктите за красота и хигиена са скрити “химични калории”. Всеки лекар ще ви каже, че в основата на борбата срещу наднорменото тегло е здравословна диета и редовните физически упражнения.

Обаче, новите изследвания на учени от Медицинския център “Маунт Синай” в Ню Йорк си позволяват да предположат, че разрастващата се епидемия от затлъстяване има и други по-малко известни рискови фактори.

Учените смятат, че фталатите, които са съставки на около 70% от шампоаните, сапуните и козметиката, могат да бъдат “ендокринни разрушители”. Тези химични вещества трябва да се избягват, колкото е възможно. Това проучване е още едно потвърждение на мнението, че някои химикали могат да причинят увреждане на естествените системи в нашия организъм, които контролират теглото.

Фталатите в организма повтарят ефекта на хормоните, влияейки негативно върху произвеждащите ги жлези. Учените от “Маунт Синай” особено сигнализират за едно вещество, наречено бисфенол А, което се използва в производството на пластмасови изделия, включително и за съхраняване на хранителни продукти. Това вещество също е опасно за ендокринната система и влияе пряко върху промяната на теглото.

Сега учените трябва да разберат, как именно фталатите влияят върху развитието и растежа на човешкото тяло, което ще помогне да разберем, как можем да избегнем тяхното въздействие. Дори ако тези вещества не са много голям проблем, свързан с наднорменото тегло, те все едно трябва да бъдат изолирани и изключени.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации