Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Гранит

Гранит – защита, визия за по-голямата картина, изобилие

Чакри: I чакра (Муладхара) – корен/основа, VI чакра (Аждна) – трето око и VII чакра (Сахасрара) – коронна

Описание

Гранитът се състои основно от ортоклаз (фелдшпат), слюда, натрий и кварц. Има средно до едрозърнеста плутонична магматична скала с множество съпътстващи минерали като амфибол, магнетит, турмалин и епидот. Широката цветова гама на гранита включва сиво, бяло, розово, червено, черно, зелено, синьо и жълто-кафяво. Среща се в голямо разнообразие от структури, включително порфир (големи кристали), сферични (гроздове във формата на око) и графични (удебелени и необичайни шарки). Среща се по целия свят.

Лечебни свойства

Камъкът гранит може да се използва при лечение на заболявания, свързани с косата, лицето и главата. Може да бъде полезен и при лечение на рахит, ревматизъм и проблеми, свързани с безплодие. Гранитът е отлично средство за лечение, свързано със звуци (гърло и ухо).

Магически свойства

Гранитът позволява да се види голямата картина, помага за прогонването на скептицизма и с лекота побеждава негативността. В древността е бил почитан от народа на маите. Аборигенските племена смятат гранита за “защитен камък” със свещени и магически свойства. Гранитът позволява да се види разликата между идейните убеждения и състоянието на “знанията”. Улеснява и поддържа баланса в отношенията с кооперативните групи. Поддържа дискретността и дипломацията. Той е камък на изобилието, тъй като помага за увеличаване на паричния поток към ползвателя.

В кристалните структури на тялото или лечебни решетки помага за стабилизиране на енергийните полета, тъй като пренастройва фините тела с физическото.

Гранитът може да бъде поставен в зона с нарушена земна енергия, за да помогне за изцелението на мястото, тъй като неутрализира въздействието на токсичните зони и зарежда енергийната матрица на Земята.

Зодии: Везни

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още