Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Гошенит (безцветен берил)

Гошенит (безцветен берил) – честност, вдъхновение и мир

Чакри: VII Чакра (Сахасрара)- коронна

История и описание

Безцветният берил се нарича гошенит. Наречен е на името на областта Гошен (Масачузетс, САЩ), където е открит за първи път. Тъй като всички цветни варианти на берила се дължат на съдържанието на примеси, то безцветния камък берил- гошенит, може да се нарече най-чистият вариант на берил. Обаче, някои елементи действат като инхибитори за оцветяванетоo на кристалите и следователно, това предположение не винаги е вярно.

Наименованието “Гошенит” към днешна дата вече почти не се използва, но все още камъкът не е изчезнал от пазара на скъпоценните камъни. Гошенитът се открива в почти всички находища на берил. В миналото е използван за производство на промишлени очила и лещи, поради неговата прозрачност и подходяща твърдост. Днес е в позицията на скъпоценния камък, а също така се смята за източник на берилий. Ценността на безцветния берил- гошенит е сравнително малка, но може да бъде оцветен в жълто, зелено, розово, синьо и други междинни цветове чрез облъчване на камъка с високо енергийни частици.

Лечебни свойства

Смята се, че камъкът може да помогне срещу някои заболявания като например, синузит, главоболие, някои заболявания на мозъка. Ако имате проблеми със съня, можете да поставите гошенит под възглавницата си и съня ви скоро ще се нормализира. Това е камък на емоционалния баланс.

Неговата енергия е полезна за отърваване от безпочвено обсесивно безпокойство, за облекчаване на емоционален стрес. Гошенитът има собствени отлични лечебни свойства, които могат да бъдат използвани от лечителите заедно с компанията от свойства на другите камъни от бериловата група.

Гошенитът подобрява зрението и скелетната система, помага при алергии и укрепва имунната система. Лекува настинка, треска, болести, свързани с имунната система. Използван под формата на еликсир, детоксикира и енергизира тялото.

Магически свойства

Гошенитът често е наричан “Майката на всички кристали”, той има специален фокус върху женската енергия. Майчинските качества се засилват и излизат на повърхността.

Гошенитът е камък на яснотата и истината. Кристалът помага да се вгледаме в себе си и другите искрено и честно. Поощрява уважението на такива качества като лоялност, почтеност и уважение към себе си и другите.

Вярва се, че ясната мисъл и истинност в комбинация с яркия и чист гошенит могат да дарят човека с практическа мъдрост, да събудят интелектуалната любознателност и да помогнат за вземането на разумни и внимателно обмислени решения.

Това помага за оценката на настоящата ситуация от всички страни, за преодоляване на упорството и субективното отношение. Гошенитът е полезен за тези, които имат затруднения при вземането на решения.

Гошенитът е камък на истината: той я поощрява във всички действия, особено при словесни изявления, изпълва със самоконтрол, креативност и оригиналност, което опростява процеса на комуникация и помага за стабилизиране на отношенията. Този кристал е в състояние да помогне за възстановяването на здравословния енергиен поток в цялото тяло, да избави от душевна и физическа болка или рани. С една дума, въздействието на минерала опростява процеса на комуникация, поощрява истинността, дава самоувереност и допринася за установяването на стабилност в отношенията.

Като всеки берил, гошенитът може да се носи, за да предизвика изкуствено всеобщо възхищение. Днес това се нарича преднамерена психическа манипулация: от него се ползват евангелисти, политици, търговци, както и други публични личности. Този камък стимулира областта в мозъка, отговорна за интелигентността, което позволява на собственика да мисли логично и ясно. Енергията на гошенита е енергията на вдъхновението. Тя помага да се достигне до най-високите нива в желаните области на живота.

Вероятно, вие ще можете да повишите енергията с помощта на духовен опит и да видите някои знаци, които ще ви подтикнат да се придвижите към следващото ниво. Кристалът повишава креативността. Ако вашата работа е в “писмена” посока, просто напишете писмо в определения момент. Ако искате да притежавате екстрасензорика – както се казва, гошенитът ще ви помогне!

Той ще ви помогне в постигането на идеалите, използвайки при това собствената ви креативност и талант. Ако искате да постигнете някаква своя мечта, то с помощта на този камък можете да получите внезапно прозрение и конкретната мечта да ви помогне за решаване на ежедневните ви проблеми в бъдеще.

Гошенитът носи мир и спокойствие на тези, които страдат от тежки промени в настроението, депресия и състояния на хормонален дисбаланс като ПМС и ADHD. Това е камък, който дава хладнокръвие и способност за вземане на правилни решения, за да се продължи напред във времена на голям стрес и хаос.

Талисмани и амулети

Гошенитът e подходящ за използване в бижута. Висулки и пръстени от него се правят по- лесно, спрямо други камъни от тази група. В допълнение, той се съчетава добре с другите видове берил, което е ефективен начин за запазване на неговата лечебна енергия във вашата аура.

Зодии: Рак и Везни

Други видове берил:

аквамарин – прозрачно син и зелено-син

хелиодор – златист жълт;

изумруд – тъмно-зелен или ярко-зелен.

Вижте камъка в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още