Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Флуорит

Флуорит – мощен магически камък

Чакри: VI чакра (Аждна) – трето око и VII Чакра (Сахасрара) – коронна

История и описание

Името на минерала идва от латинската дума “fluor” – “поток”, тъй като добавянето на флуорит към топящата се руда, втечнява шлаките и те лесно се отделят.

Саксонските миньори в миналото наричали този минерал “ерцблюме” – “рудно цвете”, тъй като наличието му често указвало близостта на ценни скали. “Цветето” може да бъде в най- различни цветове: розово, златисто жълто, изумрудено зелено, тюркоазено и виолетово. От прозрачните флуорити се правят лещи и призми за оптичните прибори: телескопи и обективи.

Флуоритът е калциев флуорид с изключително разнообразни по цвят флуоритни шпати. Най-големи прозрачни кристали с маса от десетки и дори стотици килограми се добиват на територията на Казахстан. Сместа на флуорита със сярна киселина се нарича флуороводородна киселина и се използва за рисуване върху стъкло.

Лечебни свойства на флуорита

камък флуоритЕкспертите смятат, че флуорита е в състояние да освободи от стреса, да избави от депресия и гняв. Литотерапевтите използват кристали за лечение на заболявания на мозъка и сърдечносъдовата система. Те казват, че флуорита може да помогне в борбата срещу множествена склероза и епилепсията.

Флуоритът има положителен ефект върху имунната система, стимулира регенерацията на клетките в организма, главно клетките на кожата и дихателните пътища. Той хармонизира общото състояние на организма, подобрява състоянието на нервната система.

Този минерал се използва при лечение на рани, белези, язви, стоматит, херпес. Той перфектно премахва възпалителните процеси, по-специално при ревматоиден артрит. Кристали и топки от камък флуорит се използват в лечението на заболявания на мозъка, сърдечносъдовата система, епилепсия, множествена склероза и психоневротично състояние.

Магически свойства на флуорита

В индийската йога флуорит е известен като един от най-мощните магически минерали. Смята се, че той помага за отваряне на “третото око”, влияе на съзнанието, развива интуицията, за организиране на мислите и достигане до състояние на вътрешен мир.

Накитът с флуорит увеличава аналитичните умения на своя собственик. При медитация се използват кристали, топки, яйца и пирамиди от флуорит.

Ефект върху чакрите

Коронната чакра захранва жлезите в мозъка; развива духовността, вярата и връзката с висшите сили. Чакрата на третото око въздейства върху органите на главата, тази чакра също е свързана с меридиана на пикочния мехур и червата, тя помага да се реализират идеи, стимулира активността във физическия свят.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още