Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Еврокомисията забрани храненето на кърмачета от шишета с бисфенол- А!

Европейската комисия забрани производството на шишетата от пластмаса за хранене на бебета с бисфенол-А. Причината за забраната, както съобщава Би Би Си, са данните от редица научни изследвания за опасността, която даденото веществото представлява за децата.

Според представителите на Еврокомисията, предложението за забрана на шишетата от пластмаса с бисфенол-А, е одобрено след консултации с експерти от националните правителства, проведени в четвъртък (25.11.2010г.).

Очаква се, правителствата от страните в Европа да забранят използването на бисфенол-А в производството на шишета от март следващата година. Считано от юни ЕС ще забрани вноса и продажбата на такива продукти.

Както обяснява комисарят по здравеопазване и защита на потребителите от Еврокомисията, Джон Дали, причината за забраната на бисфенол-А станали предположенията на редица учени.Учените смятат, че последиците от това вещество може да са свързани с повишен риск от развитие на заболявания на ендокринната система и тумори при деца.

В момента, детските съдове с бисфенол-А са забранени в Канада, Дания и Франция. Независимо от това, неотдавна СЗО, изучавайки научните публикации, които са основа за тази забрана, излезе със заключение. Те смятат, че концентрацията на бисфенол-А в пластмасовите съдове не е заплаха за човешкото здраве.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Свързани публикации