Еврокомисията забрани храненето на кърмачета от шишета с бисфенол- А!

Европейската комисия одобри забраната за използването на бисфенол- А в производството на пластмасови бутилки за хранене на бебета.Причината за забраната, както съобщава Би Би Си, са данните от редица научни изследвания за опасността, която даденото веществото представлява за децата.

Според представителите на Еврокомисията, предложението за забрана на пластмасовите съдове с бисфенол- А е било одобрено след консултации с експерти от националните правителства на ЕС, проведено в четвъртък (25.11.2010г.).

Както се очаква, правителствата от страните в Европа ще забранят използването на бисфенол- А в производството на бутилки за хранене от март следващата година, считано от юни ЕС ще забрани вноса и продажбата на такива продукти.

Както обяснява комисарят по здравеопазване и защита на потребителите от Еврокомисията, John Dalli, причината за забраната на бисфенол- А станали предположенията на редица учени за това, че последиците от това вещество може да са свързани с повишен риск от развитие на заболявания на ендокринната система и тумори при деца.

В момента, детските съдове с бисфенол- А са забранени в Канада, Дания и Франция. Независимо от това неотдавна, Световната здравна организация, изучавайки научните публикации, които са основа за тази забрана, стигна до заключението, че концентрацията на бисфенол- А в пластмасовите съдове не е заплаха за човешкото здраве.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност