Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Евдиалит

Камък евдиалит – увереност и сила

Чакри: I чакра (Муладхара) – коренна/основа и IV чакра (Анахата) – сърдечна

История и описание

Наименованието “евдиалит” произлиза от древногръцките думи “ev” – добър и “dialytos” – разтворим. Според Ф. Стромейер, името на евдиалита в превод от гръцки, е “лесноразтворим”. Евдиалитът се разтваря добре в киселини. Минералът за първи път е открит през 1819 година.Евдиалит е сложен силикат на цирконий, натрий и калций. Той включва разнообразие на редки земни елементи.

Оцветяването на минералите е в червено, малиново, черешово, виолетово. Блясъкът е стъклен. Други имена на евдиалита: Сред местното население на Колския полуостров – саами, евдиалитът е известен като “саамска кръв.” Произходът на името се дължи на древна скандинавска легенда, според акад. Ферсман в книгата му “Мемоари на един камък.”

В саамския фолклор съществува предание за битката на саамите с шведските воини. В резултат на която, тундрата била пропита с кръвта на саамски воини, загинали в битката. Капките кръв се превърнали в красивия камък евдиалит. Основните находища са в Канада, Русия, Гренландия, Гвинея, Намибия и др.

Лечебни свойства

В народната медицина е широко разпространено мнението, че другото име на евдиалита – саамска кръв – всъщност потвърждава свойството на този минерал да изчиства кръвта. Някои лечители препоръчват носенето на накити с евдиалит или поставянето на необработени камъни върху корема, за профилактика на панкреатит и подобряване работата на панкреаса. Съвременните литотерапевти смятат, че евдиалита влияе дори на мозъка, по-точно на алфа- вълните в мозъка.

Смята се, че ако всеки ден в продължение на няколко минути гледате в минерала, зрението значително ще се подобри, а очното налягане ще спадне. Друго свойство, приписвано на евдиалита: той е средство срещу халюцинации и предпазва от меланхолия. Евдиалит влияе на сърдечната чакра, откъдето идва и въздействието му върху сърдечносъдовата система, органите и системите в гръдния кош и ръцете.

Магически свойства

От древни времена, евдиалита е бил носен от войниците, тъй като основното магическо свойство на камъка, е да защитава собственика си от нараняване, т.е. да го направи неуязвим. Освен това, амулетите с евдиалит, можели да превръщат страхливеца в истински герой. Маговете предупреждават, че не трябва да се злоупотребява с магическите свойства на евдиалита, защото, първо, те са не достатъчно изучени, и на второ място, този камък може да усили магическите свойства на другите камъни, и предварително не може да се каже до каква степен.

Някои експерти по магическите свойства на камъните и минералите твърдят, че реакцията на евдиалита е подобна на неконтролируемата страст, присъща на рубина, но я надхвърля в значителна степен. Евдиалитът има способността да усилва всяка магическа сила или енергия, както бяла, така и черна. Евдиалитът избавя от депресия и облекчава скръбта. Носенето на накити с евдиалит ускорява изхода от депресията, дава надежда. Този камък възбужда любов към хората, насърчава откритостта, чувствителността и дори укрепва волята за преобразяване на света.

Евдиалитът е камък на хората, родени под знака на Дева. За тях той е в състояние да направи най-доброто. Смята се, че може да увеличи способностите и талантите, които са присъщи на Девата. На жените Деви, преживели трагедия, той ще помогне да се справят с мъката, ще ги изведе от депресията и ще върне желанието им за живот; на мъжете Деви ще даде сили, ще им възвърне увереността и желанието да се борят с трудностите.

Талисмани и амулети

Евдиалитът е талисман за хората, чиято работа е свързана с риск и за активни хора с натоварен ритъм на живот. Той е талисман на войници, пожарникари, откриватели, алпинисти и други, чиято работа включва риск за живота. За жените, като талисман, е по-добре да се носи като гривна, направена от този материал, или гривна от евдиалит в сребърен обков.

Мъжете пък е добре да имат камък евдиалит като талисман във формата на висулка, може да носят със себе си и топче от този минерал. Освен това, добре е евдалитът да не се носи постоянно (само в ситуации, в които той може да помогне), както и да се комбинира с други камъни.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още