Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Дюмортиерит

Дюмортиерит – умствена съсредоточеност, вдъхновение и ръководство, разширяване на екстрасензорните умения и способности за обучение.

Чакри: V чакра (Вишудха) – гърлена и VI чакра (Аждна) – трето око

История и описание

Камъкът дюмортиерит носи името на френския палеонтолог Йожен Дюмортие. Среща се по целия свят. Той е алуминиев боросиликатен минерал, който се образува във вид на призматични или лъчисти кристали, както и на масивни, стълбовидни и влакнести минерални отлагания. Кристалната структура е орторомбична. Среща се в географски райони, които са подложени на въздействието на горещите пари на бора.

Когато минералът е образуван като кристали в кварцова матрица е известен като дюмортиеритен кварц. Той е прозрачен до полупрозрачен със стъклен блясък. Цветът варира от лилаво-виолетово до кралско синьо, както и зелено, розово и кафяво. Сините нюанси се създават, когато желязото се замени с титан.

Лечебни свойства 

Дюмортиеритът осигурява енергийна сила за дълго време и може да бъде полезен за хората, които имат хронични заболявания и не се справят с физическите проблеми. Той може да даде представа за основната причина на заболяването, какво може да помогне за лечение му и как да се коригира храненето. Може да бъде полезен за лечение на клетъчната памет, за облекчаване на главоболие, депресия, аутизъм, епилепсия и тревожност. Може също да успокои стомаха и чревния тракт, намалявайки гаденето, повръщането, спазмите и коликите.

Магически свойства 

Дюмортиеритът е чудесен кристален инструмент за самоцентриране, успокояване на екстремните емоционални реакции и фокусиране на умствената енергия. Подкрепя себеизразяването и ясната комуникация, особено при стрес или ситуации, когато човек е провокиран или се чувства безнадежден. Известен е като “камък на търпението”, позволяващ на човека да види, разбере и вземе предвид всички гледни точки за дадена ситуация.

Дюмортиеритът помага за установяване на връзка с ангелите и духовните водачи. Помага за разбирането и устното предаване на духовните вярвания. Предава своите поддържащи енергийни вибрации на любовните отношения, като балансира или освобождава нестабилните партньорства. Предлага подкрепа за привличане на сродна душа в живота. Кристал на проницателността, активира екстрасензорните способности и стимулира ясновидството, ясното чуване и усещане. Подобрявайки психическото състояние, той поддържа дисциплината и силата на волята в обучението, усвояването на нова информация и изучаването на нов език.

Талисмани и амулети

Дюмортиеритът е чудесен кристален инструмент за публични оратори и тези, които се интересуват от изучаване и общуване на друг език. Както и за ученици и студенти, тъй като подпомага обучението. Полезен е при ситуации като съхраняване на паметта и прилагане на концепции.

Усилва екстрасензорните способности и предаването на концепции, което го прави чудесен кристален инструмент за тези, които се занимават с канализиране, астрология, карти Таро или други начини за гадаене.

Със своята успокояваща вибрация се явява добър помощник на тези, които са склонни да си “губят ума” и са нетърпеливи.

В кристалните структури на тялото или лечебни решетки, камъкът дюмортиерит активира и енергизира чакрите на третото око и гърлото. Може да бъде полезен за тези, които поставят под съмнение целта на душата си и може да помогне за намирането на отговори и освобождаването от проблеми на минал живот, които са довели до причини за болести, депресия и пристрастяване в този живот. Изчиства блокажите в чакрите, като помага за придвижването на енергията през меридианната система.

Дюмортиеритът предлага свещено балансирано пространство, изпълнено с хармония и комфорт, освободено от негативи.

Комбиниране с други камъни

Енергията на дюмортиерита се комбинира добре с други сини кристали като лазурит и син сапфир. Духовната връзка на дюмортиерита се засилва от високите енергийни вибрации на фенакита и азезтулита.

Зодиакален знак: Лъв

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Вижте още

Амулети

Чакри

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още