Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Духовно пробуждане

Не се притеснявайте и чудете, дали вече сте имали духовно пробуждане и дали сега сте на духовния път или не.

Просто започнете или продължете да търсите духовна информация, четейки интересни книги и посещавайки духовни уеб сайтове. Ще свършите добра работа. Винаги дръжте в ума си вашата цел и съвсем естествено ще бъдете привлечени от това, което е важно и точно за вас.

Докато в началото е полезно и необходимо да се чете от доста различни източници, за да получите добър поглед, по-късно е по-добре да четете възможно най-малко. Ако продължите да четете много, ще останете на интелектуалното ниво и това ще пречи за развитието на интуитивните ви способности.

Вместо това запазете идеята в ума си, тази, за която искате повече информация. Обърнете се към вашето вътрешно ръководство за насоки и помощ и му се доверете. Правилната книга ще попадне в ръцете ви, когато е необходимо. Дори тогава, често може да не се наложи да прочетете цялата книга, но бързо ще намерите това, което е важно за вас.

Едни от ранните заблуди по духовния път са многото интересни книги, които вече се предлагат. Ако не се контролирате, лесно можете да се пристрастите към четенето и да прекарате остатъка от живота си в четене на интересни книги за духовното и свързаните с него въпроси, вместо да правите това, което наистина трябва да направите.

Ето защо, движете се бързо през информационната фаза и започнете истинската работа. Всеки път, когато наистина имате нужда от допълнителна информация, вашето духовно ръководство вероятно неочаквано ще ви я намери.

Ако сте практикуващ адвокат, член на вероизповедание, не е нужно да се притеснявате, че духовния път може да е несъвместим с религиозните ви вярвания. Напротив, може да се очаква, че той ще увеличи вашата вяра. Ако откриете, противоречие или несъвместимост, тук или там, сложете я на рафта за момента.

Не забравяйте, че за духовния път няма никакви учения. Всички писания за него са лични мнения, които не е нужно да приемате. Напротив, вашето духовно пробуждане и ходенето по духовния път включва намирането на своето собствено разбиране и лична връзка с Бог.

Автор: Walter Last

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации