Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Духовната планина

Духовният път към светлината

Може понякога да се чудите, как така всички различни духовни и религиозни убеждения, често противоречащи помежду си, могат да доведат до една и съща цел. Разбира се, истината може да е само една. Обмислете следващата алегория. Представете си, че различните посоки на света представляват различни вярвания.

Има една висока планина с ярка светлина на върха, която като фар показва целта, към която се стремят безбройните катерачи от всички страни на планината. Тези, които са от двете страни на планината всъщност се изкачват в противоположни посоки на стрелката на компаса и все пак, всички те напредват към достигането на една и съща светлина. Групи от търсачи следват някои от по-опитните алпинисти, изкачващи планината.

Това са тези, които наистина следват определена религия или духовен водач. Под катерачите има още по-голям брой търсещи хора, които не виждат светлината над себе си, но вярват в съществуването й, заради това, което са им разказали някои от временно завърналите се катерачи. И накрая са по-голямата част от хората, живеещи в джунглата около планината, които дори не виждат самата планина.

А живеещите около нея, но, знаейки за планината, обикновено не се приближават по-близо до нея. Това са свободните последователи на различните религиозни вярвания. Тези, които са далеч от планината, дори не знаят за нея, нито вярват в съществуването й. Активните катерачи, които действително виждат светлината, са тези в напредналата фаза на духовния път. Всички те започват от различни позиции. Те могат да бъдат на различни нива и да се движат в различни посоки, но всички те се приближават към светлината.

Автор: Walter Last

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации