Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Духовен кварц

Духовен кварц – духовна еволюция и хармония

Чакри: III чакра (Манипура) – слънчев сплит, VII чакра (Сахасрара) – коронна и Висша коронна, почиства всички чакри

Описание
Духовният кварц е вид силициев диоксид, разновидност на кварца, която расте в необичайна форма. Тя създава централна форма във формата на свещ или пръст, завършваща със заострен връх и покрита с матрица от по-малки друзи кристални краища. Духовният кварц е известен още като кактусов или бодлив кварц. Поради своите високи, ефирни вибрации, духовният кварц понякога го наричат Вълшебен кварц. Цветът на духовия кварц варира от бяло, жълтеникаво-кафяво, лилаво, люляково или сиво-кафяво или може да бъде изкуствено оцветен. Среща се в Южна Африка.

Лечебни свойства
Духовният кварц е майстор лечител и предлага многоизмерно лечение, като същевременно освежава клетъчната памет. Полезен е за детоксикация, плодовитост и кожни обриви. Той привежда тялото в баланс.

Магически свойства

Духовният кварц с мек лилав оттенък свързва човека с духовното царство, повдига душата и излъчва енергия с висока вибрация във всички направления. Той е изключителен духовен камък, подпомагащ процеса на възнесение, активиращ светлинното тяло и способстващ ва многоизмерното духовно и клетъчно изцеление. При медитация канализира по-високите честоти и източника на светлина, позволявайки по-дълбоко прозрение и съсредоточаване. Духовният кварц като кристален инструмент помага за достигане на по-дълбоко осъзнаване, по-голяма яснота и хармония. Множеството малки кристални точки на повърхността на кристала помагат за усилване на енергиите на духовния кварц и създаване на по-тясна връзка с честотите на бялата светлина.

Духовният кварц освобождава от страшните и негативни мисловни процеси и създава усещане за мир, свобода и чувство за хармония в живота. Колкото повече благополучие и радост има в живота ви, толкова повече хармонични енергийни вибрации ще разпространявате към другите. Този кварц ни напомня, че всички сме свързани, тъй като той усилва и придвижва енергията в множество посоки. Той е прекрасен кристал за проявление и изобилие. Добър кристален инструмент за хоспис и помощ в края на живота. Твърди се, че духовният кварц помага на душата да премине през различните измерения на отвъдния свят.

Духовният кварц осигурява духовно разбиране и утешение на тези, които са изоставени. Полезен е във всяка метафизична работа, особено при изцеление на предци, регресия в минали животи и прераждане. Той улеснява прехода между състоянията на мозъчните вълни, като облекчава комбинираните състояния, стимулирайки така повишено съзнание и психическо възприятие. Духовният кварц помага за освобождаване от мрачни мисли, тревоги и негативизъм. Подкрепя прехода към позитивно мислене и намерения, свързва човека с ръководството на неговия Висш Аз. Лекува и пренарежда ефирния план за настоящия живот чрез вибрациите на универсалната любов. Духовният кварцов кристал насърчава самоопрощението и откроява значимите кармични връзки. Той е камък, който перфектно балансира мъжката и женската, ин и ян енергиите.

Приложение

Духовният кварц е прекрасен кристален инструмент за групова работа. Синтезира груповите усилия и постига продуктивна хармония. Изцелява противоречивите ситуации, вдъхва търпение и преодолява прекомерното поведение.

Прекрасен кристален инструмент за развиване и подобряване на екстрасензорните способности, съновидения и улеснява астралните пътувания.

В кристалните структури на тялото или лечебни решетки, вибрацията на духовния кварцов кристал отваря коронната и висшите коронни чакри, подравнява и пречиства цялата система от чакри. Вибрациите на кварца действат като нежен и ефективен психологически, умствен и емоционален детоксикатор. Върхът на духовния кварц може да се използва като кристален жезъл за премахване на отрицателна или болна енергия от физическото или финото тяло.

Кварцът може да бъде поставен в зона с нарушена земна енергия, за да помогне за почистването на кристали, камъни и околна среда, като същевременно той усилва и стабилизира тяхната енергия в лечебните схеми. Повишава осъзнаването и разбирането на циклите на живота. Също подкрепя усилията на общността за общото благо.

Комбиниране с други камъни

Енергията на духовния кварц се комбинира добре с кварц, берил и молдавит.

Видове духовен кварц

Още информация:

Кварцов кристал златен лечител

Зелен рутилов кварц

Кварцов кристал розова аура

Опушен кварц с цитрин (шипове)

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още