Домашните любимци повишават нивото на бактериите в жилището 20 пъти

Жилище, обитавано от домашни любимци, съдържа 20 пъти повече бактерии от дом без животни, заявяват британски специалисти от университета в Лийдс.

Учените провели експеримент, в който взели проби от кухните на няколко къщи. Оказало се, че нивото на бактериите в домовете с домашни животни и в домовете с деца е почти еднакво високо. Колкото повече точки се набирали, толкова по-високо било нивото на замърсяване с бактерии. И така, съпружеските двойки без деца и животни набрали 167 точки, двойките с деца- 232 точки.

Обаче, двойките с деца и животни, набрали 2844 точки- което е много високо ниво на замърсяване и може да се сравнява с нивото в общежитие или питейно заведение. Специалистите напомнят, че животните в къщи- са сериозна отговорност, не само за по-малките деца, но и за собственото ни здраве, което може да бъде в опасност.

Редовното мокро почистване може значително да намали нивото на бактериите в стаята, припомнят изследователите.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност